Zemřela v pátek přirozenou smrtí v domě majitelů ve vesnici Port Jefferson Station, která leží na newyorském ostrově Long Island. V psích letech jí bylo úctyhodných 147 let.

Do knihy rekordů přihlásil Chanel její majitel Karl Shaughnessy poté, co zjistil, že »guinnessovka« hledá nejstaršího psa. Jistá firma vyrábějící potravu pro psy pro ni tehdy uspořádala párty v psích lázních na Manhattanu. Chanel byla podle Denice Shaughnessy elegantní stejně jako legendární módní návrhářka, jejímž jménem se pyšnila. Nosila tmavé brýle kvůli šedému zákalu, kterým v pozdějším věku trpěla, a svetříky, protože byla citlivá na zimu.

Tohle je nejstarší pes na světě: Oslavil 26. narozeniny! >>

Manželé Shaughnessyovi si ji vzali z útulku, když Chanel bylo šest měsíců. Devět let s nimi strávila i v Německu, kde se podle majitelky stala šampionkou v kradení másla z kuchyňské linky a jeho schovávání za gaučem v obýváku. Milovala prý také čokoládu, která je jinak považována pro psy za jedovatou. „Jednou dokonce snědla celý pytlík čokoládových tyčinek a vidíte, byla tady 21 let,“ zavzpomínala na svého miláčka paní Shaughnessy. Na uvolněný trůn nejstaršího psa na světě si nyní brousí drápky teriér Max z Louisiany. Podle jeho majitelky Janelle Derouen oslavil 9. srpna už 26. lidské narozeniny. Pracovníci Guinnessovy knihy rekordů nyní jeho věk ověřují.