"Moje současná přítelkyně má alergii na chlupy, tak jsme hledali kamaráda, který může k nám domů. Vybrali jsme si rozkošného kocourka a nyní se hádáme, zda mu dáme jméno Ozzy nebo Dagobert," řekl se smíchem Pavel.

Ozzy (nebo Dagobert) je tzv. Kanadský SPHYNX. Toto plemeno stojí asi 10 až 30 tisíc korun. Záleží na tom, o jak kvalitní chov se jedná. Nebude to ale jediná Pavlova investice. "Chci mu dát to nejlepší, takže počítám s tím, že jen za kočičí žrádlo utratím dva až tři tisíce měsíčně. Ale pořád je to třikrát méně, než co projím já," přiznal Novotný.

Nahý Novotný: Tohle je můj sexy kalendář!

Nahý Novotný: Tohle je můj sexy kalendář!

VIDEO: Nejskandálnější kalendář v dějinách je už pokřtěný! Vedle jeho autora „protekčního fracka“ Pavla Novotného ho japonským alkoholem…celý článek

Čím kratší srst, tím lépe!

Jsou dva rysy které dělají Sphynxe tak unikátními. Prvním je jejich srst, lépe řečeno její absence. Přestože vypadají úplně holí, jejich těla jsou pokryta jemnými asi milimetr až dva dlouhými chloupky. Čím kratší jsou chloupky, tím kvalitnějším je daný jedinec. Chlupy na celém ocase nebo stehnech jsou vadou a takové zvíře by se nemělo používat k chovu. Kůže Sphynxů je na omak jako teplý semiš nebo broskev a je vrásčitá. Druhý rys odlišující je od ostatních plemen je jejich povaha nemálo podobná povaze dítěte. Milují společnost lidí a dobře vychází i s ostatními zvířaty. Jsou velmi zvědaví - nic neunikne jejich pozornosti! Své dvojnožce umanutě všude doprovází. Neustále se předvádí a proto se s nimi snadno zachází na výstavách. Sphynxové jsou extrémně láskyplní, mazliví (zejména kocouři), inteligentní a velmi živí. Mít Sphynxe je náročné, protože vyžadují mnoho lásky a pozornosti. Pokud jsou ponechaní o samotě, strádají a mají sklony ke stresu, což může dokonce oslabit jejich imunitu. VÍCE ZDE!