Výměnou fólie jako byste ze starého bazénu udělali rázem nový! Jak ale na to?

První krok je snadný – u prodejce si vyberete fólii, která se vám nejvíce zamlouvá. A to jak designem (mimochodem, nabídka na českém trhu je od letoška obohacena o 3 nové designy fólií), tak i kvalitou. Co se týče kvality, doporučujeme pořídit si spíše silnější fólii, která vám zaručuje vyšší ochranu před případným nechtěným protržením, prodřením, propíchnutím… Některé fólie mají také švy, které při pohybu po bazénu můžete lehce cítit. Existují ale i fólie bezešvé – jako třeba oblíbená, velmi pevná fólie s tmavomodrým designem vlnek, vyráběná v USA. Tato fólie má vysoce odolnou spodní vrstvu ze stoprocentního panenského vinylu. Ten je navíc mnohem odolnější proti plísním a bakteriím než vinyl recyklovaný.

Mimochodem – ceny fólií jsou nízké, nikterak nezatíží rodinný rozpočet. I proto si řada lidí společně s výměnou fólie pořizuje i novou horní plastovou lištu. Čímž dovede renovaci svého bazénu k dokonalosti.

Rozdíl je patrný hned na první pohled.
Autor: Mountfield

Druhý krok při výměně fólie už tak snadný není: musíte si odpovědět na otázku, zda instalaci nové fólie zvládnete sami, nebo zda si objednáte profesionály – montážní posádku bazénových specialistů, která vám fólii rychle a zkušeně namontuje. Doporučujeme druhou variantu. Díky ní budete mít jistotu, že všechno proběhne hladce a plně k vaší spokojenosti. Ale samozřejmě ti z vás, kteří jsou manuálně zruční kutilové, zvládnou instalaci fólie sami.

Prázdninové vodní hrátky na vlastní zahradě – to je sen snad každého dítěte.
Autor: Mountfield

Ideálním časem pro výměnu fólie je právě léto, kdy je veškerá práce díky krásnému slunnému počasí mnohem snazší než jindy. Fólii vám posádka bazénových specialistů vymění za pár hodin. A vy se pak hned můžete vykoupat v „novém“. Prázdniny zdaleka nekončí a koupat se dá – s pomocí tepelného čerpadla, solárního ohřevu či solární plachty – až do začátku října.