Ovocné a zeleninové šťávy

Úplným základem, který zkrátka nejde obejít, je pití ovocných a zeleninových šťáv. Nejlepší je, mít vhodného elektrického pomocníka v kuchyni. Šťávy z citrusů jsou skvělý zdroj vitamínu C, ale my našemu tělu musíme poskytnout mnohem více potřebných látek v podobě minerálů, železa, zinku a vitamínu B. Ty se většinou nachází převážně v zelenině a bobulovinách - třeba brusinkách a borůvkách. Ne každý přístroj umí tyhle suroviny efektivně zpracovat. Jeden z nejoblíbenějších kuchyňských robotů na trhu je Gratus Fresh, který pomůže nejen při výrobě čerstvých nápojů a smoothies ale i s vařením a pečením. Pro začátek doporučujeme začít pít jednu až dvě šťávy denně. Nebojte se sáhnout i po méně populárních rajčatech, okurce a grepu.


 

Autor: ETA

Hřešit ano, ale s rozmyslem

Jídlo, o kterém si nezjistíme, odkud pochází a v jaké je doopravdy kvalitě, bývá spouštěčem všemožných onemocnění imunity. Maso je v tomto ohledu nejvíc diskutované téma a není se čemu divit! V obchodech se často prodává špatná kvalita a v restauracích mnohdy vaří z toho nejlevnějšího. Do těla tak dobrovolně přijímáme viry a parazity, kteří nám nabourávají zdraví a s ním náladu i celkovou chuť do života. Zde se opět nabízí snadné řešení. Připravujme si jídlo častěji sami. Ve většině řeznictví nám prodavačka řekne, odkud maso pochází, doma si umeleme například tatarák, podle našeho gusta. Stejně jako s ovocnými a zeleninovými šťávami, nám bude užitečný kuchyňský robot! Když už si chceme dopřát, udělejme to bezpečně a bez rizika.

Autor: ETA

 

Tři, dva, jedna nádech

Kdy jste se s někým naposledy pohádali? Bylo to nezbytné nebo byste radši vrátili čas a v duchu se nejdřív uklidnili a situaci vyřešili s nadhledem…? Je dokázáno, že když si člověk během vypjaté situace vydrží 3 vteřiny rozmyslet, co řekne, výsledná reakce je klidnější a méně útočná. Mysleme na to, až nám kalhoty ušpiní cizí pes nebo nám někdo nabourá auto. V prvním případě skončí situace zbytečnou hádkou s páníčkem psa a v tom druhém možná s nezkušeným, mladým řidičem. Když si během vypjatých situací vzpomeneme na pravidlo tří vteřin, vyjdeme ze situace nejlépe, jak je to možné. Hádkou se kalhoty stejně nevyčistí a auto neopraví. My se naštveme, pohádáme a produkujeme stres, který nám škodí.

Negativita škodí nám i okolí

Znáte někoho, kdo svou nepřetržitou negativitou otravuje okolí? Všecko je stále špatně, nic se nedaří, počasí je hrozné ať je teplo nebo zima, nic nestojí za námahu…Zde se nabízí pravidlo: pokud člověk nedokáže nebýt negativní, měl by alespoň mlčet. Když budeme dokola opakovat, že se nic nedaří ani nepodaří, tak to tak opravdu nakonec dopadne. Pozitivní myšlení vede k pozitivním výsledkům. Je to možná klišé, ovšem pravda odvěká.