Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Češi se smějí Moravákům: U vás nemáte chalupy?

/
  • Chaloupka nedaleko Vírské přehrady, ukrytá pod kopci směle konkuruje českým chalupám!
    5. srpna 2010 ● 09:18

    Bitva o NEJ chatu, chalupu a vychytávku vrcholí. Na celé čáře ale v unikátní soutěži o 100 000 korun vedou majitelé stavení z Čech. Mají v bitvě dokonce už šestkrát větší zastoupení, než chataři a chalupáři z Moravy a Slezska!

    Čeští chalupáři tak doufají v hladké vítězství. A smějí se Moravákům: Vy u vás žádné chalupy nemáte?

    Mají. Beskydské dřevěnice přece mohou směle konkurovat krkonošským roubenkám. Spousta úžasných chalup je i v Jeseníkách a v moravské části Vysočiny. Krásná, často historická stavení jsou i na jižní Moravě a mohla by se lehce poměřit s jihočeskými chalupami. Ani o noblesní chaty tady přece není nouze – stačí třeba zavítat do oblasti Moravského krasu…

    Proč tedy Moraváci nechávají tak hladce vítězit v bitvě o NEJ chatu a chalupu své soupeře z Čech? Možná si dávají na čas, jak je prý pro ně příslovečné. Jenže toho už moc není, možnost přihlásit se do soutěže potrvá už jen do 15. srpna!

    S jakými skvosty bojují Moraváci…

    Morava: Klasická valašská dřevěnice z roku 1930.
    Autor: Chaty a chalupy
    Přitom fotky chat, chalup a vychytávek, zasílaných do soutěže napovídají, že by Moraváci mohli dosavadní průběh bitvy snadno zvrátit! Svědčí o tom třeba roubená chaloupka, stojící nedaleko Vírské přehrady. Valašsko je zase zastoupeno klasickou dřevěnicí z roku 1930, ve které musí být radost trávit volný čas. Svou hezkou chatou na Drahanské vysočině se pochlubil čtenář Blesk.cz z Prostějovska. Zajímavá vychytávka v podobě vkusně postavené udírny je zase z Moravského krasu.

    …a čím kontrují Češi?

    Čechy: Vychytaný Hrad Bobíkov
    Autor: Chaty a chalupy
    Ti neváhají poslat do soutěže opravdu „těžké kalibry“. Takovým je třeba chalupa z Lužických hor. Patří v soutěži mezi nejstarší stavby, pochází z období kolem roku 1780 a má už tedy 230 let! Z jiného soudku je zase vychytávka, kterou soutěžící čtenář nazývá hradem Bobíkovem. Postavil ho v Praze pro svá budoucí vnoučata. Ta se mají opravdu na co těšit!

    Moraváci, nenechte se zahanbit! Ukažte Čechům, že máte ještě hezčí chaty a chalupy, než oni. Posílejte fotky spolu s jejich popisem do unikátní soutěže o 100 000 korun! Soutěžit můžete také v samostatné kategorii „vychytávky“ – tedy fotografiemi zajímavostí, co vaše stavení a jeho okolí činí jedinečným.

    Autor: 
    Fotogalerie
    8 fotografií

Přidat názor
Počet komentářů: 9

kiki67: to samé mě napadlo už při čtení titulku. Redaktoři propaguí nacionalismus a rozdmýchávají nenávist mezi lidmy, a teď očekávájí bouřlivou diskuzi, páč o tom to je, že? byznys je byznys ať to stojí co to stojí.....je mi z toho smutno,kam to spěje

(06. 08. 2010 07:26)

dolfo:

(05. 08. 2010 15:49)

jaaaaa: Jo suppeeeer. Přesně si mi to vzal z pusy. Naše krásné vinné sklípky a klidně i vinohrady.

(05. 08. 2010 13:23)

peppinoo: Článek jsem si vůbec nečetla, stačil mi pouze nadpis. My tady na Moravě bydlíme v domech, vilách a né v panelácích, bytovkách atd... Tak mi řekněte, nač My potřebujem nějaké drahé chalupy???!!!

(05. 08. 2010 10:38)

Jan Szamaránszký: presne tak na co chalupu , kdyz bydli v domku se sklipkem , boze to jsou ...

(05. 08. 2010 10:33)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy