Bitva se svádí na třech frontách. První je kategorie chalupy, kde spolu soupeří například stavení, stará několik století, ale i mnohem mladší chaloupky, které však jejich majitelé opečovávají s neobyčejným úsilím. Druhou kategorií jsou chaty, od trampských, zahrádkářských až po moderní stavení, kde se dá bydlet celoročně.

Třetí samostatnou a velmi zajímavou kategorií jsou tzv. vychytávky. Tady o vaši přízeň soupeří například kadibudka, pěkná zahradní posezení, jezírka, skalky… prostě vše, co dodává zahradám i interiérům jedinečný punc.618287:gallery:true:true

Jak hlasovat?

Hlasování začíná 16. srpna 2010 od 12:00 a potrvá do 31. srpna 2010. Zúčastnit se může každý návštěvník soutěže o NEJ chatu a chalupu, a to i bez registrace. V menu v levém sloupci si vyberte kategorii, která vás zajímá, a projděte si náhledy soutěžních fotografií. Pokud chcete zobrazit všechny fotografie objektu, klikněte na náhled fotky pro zobrazení detailu. Hlasovat pro objekt můžete stiskem tlačítka Hlasovat. Svůj hlas můžete dát i více soutěžícím.

10 stavení a objektů z každé kategorie, které získají nejvíce hlasů, postoupí do velkého finále, které začne 15. září. Absolutní vítěze pak vyberete hlasováním prostředním SMS.