První dny hlasování ukazují, že na přední místa se dostávají také soutěžící, jejichž chaty a chalupy v „zahřívacím“ kole moc navštěvované nebyly. A náhle jsou z nich favorité! „...to se mi zdá nějaké divné, to hlasování, taková obyčejná chatka a má tolika hlasů, přičemž je tam plno lepších chaloupek a stavení...,“ diví se v diskuzi čtenář(ka)„bilomodra“. Ale není se čemu divit. Řada soutěžicích má totiž své "fankluby".

Čelo pelotonu "ujíždí" o stovky hlasů!

To, že soutěžící na čele pelotonu „ujeli“ ostatním s náskokem i mnoha stovek hlasů, některé účastníky pořádně štve. „Asi jste se zbláznil,že stále klikáte na vaši chalupu, měli by vás za to vyloučit ze soutěže,“ vzkazuje v diskuzi čtenář „viki47“ soutěžícímu s přezdívkou „jankolis“.

Jenže něco takového není při hlasování možné. Naši programátoři nastavili podmínky tak, že pro jeden stejný objekt lze z jednoho počítače (tedy jedné IP adresy) hlasovat jen 1x za hodinu. Tím je zabráněno tomu, aby soutěžící získávali hlasy nelegálně například pomocí hlasovacích automatů.

TOP 10 soutěžících (k 18.8.2010 - 17:30):
Fotogalerie
10 fotografií

Nechte pro svého favorita hlasovat i všechny své známé!

Jak tedy získat pro svou chalupu, chatu nebo vychytávku co nejvíce hlasů? Je to jednoduché, jak ostatně dokazuje ve své diskusní odpovědi již zmíněný soutěžící „jankolis“:

"Vážený Viki, nezbláznil jsem se... Umístil jsem jen odkaz na svůj hudební Myspace, kde mám v současné době tisíce fanoušků, stejně jako na svůj Twitter i Facebook,“ vysvětluje.

Ano, sociální sítě jsou v boji o hlasy čtenářů mocnou zbraní. Například V letošním ročníku soutěže nejPes dokázala jedna za soutěžících pro svého psího mazlíčka Dennyho získat během jediného dne 6 000 hlasů! Stačilo jen rozeslat výzvy k hlasování v komunitě Lidé.cz...

Máte-li tedy v soutěži o NEJ chatu a chalupu své favority, hlasujte pro ně! A pošlete na jejich fotogalerii odkaz také všem svým známým e-mailem, stejně jako na internetové sociální sítě! Čím víc hlasů pro ně získáte, tím větší budou mít šanci dostat se do finální TOP desítky soutěžících, kteří budou bojovat o 100 000 korun.619908:gallery:true:true