Zápolení je velmi vyrovnané a také zajímavé. Do čela soutěže posíláte soupeře, jejichž stavení jste si nejvíce oblíbili už před začátkem hlasování, ale také objekty, které nijak rekordní počet virtuálních prohlídek zatím neměly. Úspěch mají také nejrůznější vychytávky.

Fotogalerie
5 fotografií

"Naše chatička" je na první pohled nenápadná, ale čtenářům Blesk.cz se líbí!
Autor: Chaty a chalupy
Peloton soutěžících vede stavení, které jeho majitel nazval „Naše chatička“. Na první pohled nenápadná chata suverénně vede před mnohem noblesnějšími soupeřkami! Stojí v zahrádkářské kolonii na okraji Třebíče. Jde o montovanou stavbu, vyrobenou na zakázku.

Urputný boj mezi sebou svádějí také chalupy. Hájenka „U Vlašiců“, kterou soutěžící zdědil s bratrem po rodičích, byla postavena už v roce 1886!  Dříve sloužila jako lesovna. V dnešní době slouží k rekreaci a k posezení s přáteli. "V létě, když nám rozkvete, dělá všem velkou radost," píše majitel.

Líbí se vám jiná chata, chalupa nebo vychytávka ještě více? Neváhejte a dejte jí svůj hlas. Hlasovat můžete i pro více objektů, které vás zaujaly!619159:gallery:true:true

...a poloroubenka s loubím ještě dříve, v roce 1883!
Autor: Chaty a chalupy
V těsném závěsu je poloroubenka s podloubím. Je jedním z posledních dochovaných původních objektů v centrální části lokality východních Krkonoš. Jde o přízemní stavbu z roku 1863. Státní ústav památkové péče v Praze prohlásil objekt v roce 1992 za kulturní památku.

Zahradní posezení nedaleko Novomlýnských nádrží patří mezi nejoblíbenější "vychytávky"...
Autor: Chaty a chalupy
Zajímavý je i souboj v samostatné kategorii „vychytávky“. Tady se vám nejvíce líbí „Naše zahradní posezení“. Jak píše jeho je na malé zahrádce u malého domku v malé vesničce na jižní Moravě kousek od Novomlýnských nádrží.

...stejně jako vodní království soutěžící z Plzeňska.
Autor: Chaty a chalupy
Učaroval vám také soubor fotografií „Voda, samá voda“. Ta zdobí zahradu na Plzeňsku a je opravdu na co se dívat. „Voda zahradu nádherně oživí, nastěhuje se k vám množství vodních živočichů, ptáčci se chodí po ránu koupat, můžete pozorovat věčně hladové rybky,“ doporučuje i ostatním čtenářům Blesk.cz pořízení vodního království jeho tvůrkyně.