„Když jste chalupářskou a chatařskou soutěž vyhlašovali, říkali jsme si s přítelem, že se musíme taky přihlásit. Zatímco chalupáři pečují o stará stavení, my jsme svou chatu začali stavět před patnácti lety od základů a svépomocí. To už dneska udělá málokdo, přes stavební boom se nové chaty vlastně nestavěly,“ vysvětluje vítězka.

Přišlo mi líto, že by měla vyhrát zděděná chajda…

Kadeřnice Zuzana Hingarová z Prahy měla se svou chatou od začátku soutěže řadu příznivců. Obdivovali jak stavbu samotnou, tak i fakt, že ji postavila se svým přítelem vlastníma rukama. Jenže početný fanklub měla i trampská chajda Kamarád z roku 1940, stojící v romantickém údolí nedaleko hradu Potštejn.

Ta ještě v předvečer ukončení hlasování v kategorii NEJ chata vedla. „Přišlo mi líto, že by měla vyhrát chata, kterou její majitelky zdědily, nic moc na ní neudělaly a zajímavou ji dělalo jenom místo, kde stojí. Poslední večer před koncem hlasování jsme s přítelem čekali, až soupeřka půjde spát a pak jsme posílali jednu SMS za druhou…,“ vzpomíná na průběh dramatického souboje Zuzana Hingarová.

Autor: 

V chatařské bitvě rozhodly až poslední hodiny

Ráno 30. září bylo všechno jinak. Soutěž končila ve 12:00 a Zuzčina chata o pár desítek hlasů vedla. „Hlasovaly všechny moje zákaznice z kadeřnictví, SMS přicházely od známých i z Německa, Bulharska a Bosny. Myslím, že v těch chvílích nefungovaly ani moje prášky na tlak, bylo to až do konce opravdu na infarkt,“ usmívá se dnes šťastná výherkyně, které se podařilo zvítězit až v posledních hodinách hlasování.

Za odměnu si koupím nový foťák

A jak vítězka Zuzana Hingarová naloží se 40 000 korunami, které vyhrála? „V první řadě zaplatíme účty za SMS, které jsme posílali. Něco padne na rekonstrukci, tentokrát našeho bytu. A taky si koupím za odměnu nový foťák. Ten starý odešel přesně v okamžiku, když jsme naši chatu fotili do soutěže,“ říká vítězka.

Výherkyně chalupářské bitvy Zuzana Hingarová si byla výhru 40 000 korun převzít v redakci Blesk.cz osobně.
Autor: Blesk.cz
Zuzana Hingarová si v redakci Blesk.cz převzala výhru 40 000 korun za vítězství v kategorii NEJ chata. Chce si koupit nový foťák. ten starý jí "odešel" v okamžiku, kdy svou "Zuzčinu chatu" právě fotila do soutěže.

Chalupářská bitva o 100 000 korun: Vítěze určily až poslední minuty!

Chalupářská bitva o 100 000 korun:  Vítěze určily až poslední minuty!

Až v posledních minutách hlasování v unikátní soutěži o NEJ českou chatu, chalupu a vychytávku rozhodli čtenáři Blesk.cz o vítězích, kteří získají…celý článek

Bez rodiny a kamarádů se neobejdete, říká majitelka NEJ vychytávky

„Vím, že v soutěži bylo mnoho opravdu krásných vychytávek, které se ale nedostaly ani do finále,“ přiznává Božena Bolfová z Rožnova pod Radhoštěm, která svedla podobně vyrovnaný boj o vítězství v kategorii NEJ vychytávky.

V závěru soutěže jí pomohl její vlastní hlasovací tým, který dokázal během tří posledních hodin získat téměř tisíc SMS hlasů. Ale bylo to napínavé až do posledních minut. Kdyby největší soupeřka Boženy Bolfové, kterou byla Hana Perlová z Jindřichova Hradce, získala ještě pouhých sto padesát hlasů, zvítězila by ona…

Hlasovací tým, který vytvořili přátelé a rodina Boženy Bolfové, ji dovedl k vítězství...
Autor: Božena Bolfová
Hlasovací tým, který vytvořili přátelé a rodina Boženy Bolfové, ji dovedl k vítězství v kategorii NEJ vychytávka.

„Pokud chcete vyhrát v hlasování, je to doopravdy o tom, kolik máte přátel v rodině i mimo ni a jak se oni k hlasování postaví. Já jsem díky soutěži poznala, že mám opravdu super rodinu a přátele, kteří vytvořili perfektní tým a pomohli mi,“ vysvětluje Božena Bolfová.

Fotogalerie
6 fotografií