Zahradní chatička Josefa Gajdečka z Veselí nad Moravou měla proti sobě takové těžké váhy, jako byla třeba chalupa v Českém ráji z konce 17. století. A i když je to vlastně jen odstavená maringotka, dokázala si vydobýt vítězství v kategorii Chaty a chalupy. Pan Gajdečka tak získává hlavní výhru

1. místo získala tato zahradní chatička z Veselí nad Moravou
Autor: Chaty a chalupy 2011
v podobě poukázky na zboží společnosti ETA v hodnotě 15 000 korun.

Poukázku za 2. místo v soutěži v hodnotě 10 000 Kč pak získává Andrea Pavlíková z Bohumína. Opět nejde o žádné honosné stavení, ale běžnou vesnickou chalupu, kterou majitelka nazývá víkendovým domkem.

Se svou zajímavou chalupou získal 3. místo a poukázku v hodnotě 5 000 korun Václav Čapek ze Žďáru nad Sázavou. Za 3 000 Kč nakoupí výrobky ETA Stanislava Vaníčková z Jaroměřic, která se v soutěži umístila jako čtvrtá, na 5. místě pak je se svou Valašskou chaloupkou Radka Jagošová z Horní Bečvy, která získává poukaz na 1 000 Kč.

Které jsou NEJ zahrady?

Nu, ze zahrady mnoho vidět není, přesto tato fotka získala prvenství v kategorii Zahrada
Autor: Chaty a chalupy 2011
Na 1. místě skončila zahrádka Jana Bárty z Prahy (poukázka na výrobky ETA za 15 000 Kč). Na profilové fotce sice převládá beton, přesto zřejmě hlasující ocenili pečlivě střižený živý plot.

2. místo obsadila Miluš Fárková z Rožnova pod Radhoštěm se zahradou „Naše radost“ (poukázka na 10 000 Kč). Na 3. pozici se umístil Jindřich Krupa z Hlučína (5 000 Kč), 4. místo získala Ivana Kattauerová z Úval (3 000 Kč) a konečně na 5. místě je Vlasta Šimonová z Litultovic na Opavsku. Všichni výherci navíc jako bonus získávají zdarma 5 litrů oleje Mogul.

Ceny rozdávala i redakce

1. cenu redakce Blesk.cz získala unikátní zahrada Harmonie
Autor: Chaty a chalupy 2011
Redakce Blesk.cz vybrala 3 soutěžící, kteří si podle jejího názoru také zaslouží cenu. Na 1. místě je to zcela unikátní zahrada Harmonie, kterou 50 let budoval akademický sochař Miroslav Jirava. Vladimír Žák tak získává poukázku na výrobky ETA v hodnotě 3 000 Kč.

Za svou zajímavou Kamennou chatu u Olše získal 2. místo a poukázku na 2 000 Kč Radek Krenželok z Třince. 3. místo pokázka na zboží ETA za 1 000 Kč  pak náleží Kláře Baxové za její s láskou opečovávanou Oázu klidu.

Fotogalerie
9 fotografií