Štěpán Mareš před pár lety zakoupil byt na pražském Žižkově, a jak sám řekl redaktorce Prominentů (TV Barrandov) neměnil by. S manželkou a třemi kočkami, které se všechny výrazně podepsaly na interiéru bytu, manželka vybavením a kočky jeho destrukcí, obývá 3 + 1 a vlastní i sousední garsoniéru, o které uvažuje, že ji s bytem spojí.

Kovářova kobyla chodí bosa, jediný obraz koupil podnikatel

Mareš proslul svými karikaturami politiků a dalších veřejně známých osobností, v jeho bytě ale po jeho povolání s výjimkou pracovny není ani památky. Na stěně nemá jediný obraz. „Jsem ta kovářova kobyla, co chodí bosa,“ svěřil se Mareš redaktorce Prominentů s tím, že v obývacím pokoji ještě před nedávnem visel jeho vlastní obrovský obraz, který zakoupil jeden zámožný podnikatel.

„Přišel na návštěvu na kafe a odešel i s obrazem, zatím jsem si žádný další nestihl nakreslit,“ směje se Mareš. Prý mu ale spoře zařízený obývací pokoj nikterak nevadí, příliš ho neobývá.

V pracovně má Štěpán plno zbraní!

Jeho pracovnu zaplňuje sbírka zbraní. Jsou nefunkční, ujišťuje Štěpán
Autor: Prominenti, TV Barrandov
Hodně času Štěpán tráví v kuchyni. Často a rád totiž vaří čaj, a to je také vrchol jeho kulinářského umění. Nejvíc záležet si dal na zařízení pracovny, je přehlídkou jeho sběratelské vášně. Sbírá staré předměty a vysloužilé zbraně.

„Mám je rád, přestože moje rodina to považuje za veteš. Jsou nefunkční a legálně koupené,“ dušuje se známý kreslíř. Velký kreslící stůl je neustále obložený jeho prací. Co ale Štěpán Mareš kromě Zeleného Raoula kreslí nejraději? „Moc rád maluju a kreslím ženské, protože je mám rád, jsou to nejkrásnější bytosti na světě,“ přiznává Mareš.

Zdroj: Pořad Prominenti (TV Barrandov). Celou reportáž uvidíte v sobotu 6. 11. ve 22:20 hod.

Fotogalerie
8 fotografií