Bydlet v rodinném domě je přání mnoha z nás, protože to přináší spoustu výhod. Za prvé máme své jisté soukromí, každý den se nepotkáváme se sousedy u schránek, nemusíme řešit společný úklid, náklady na údržbu apod.Vlastní dům nám přináší velkou svobodu v rozhodování a kreativitu do života. Stále totiž platí: když mohu sám něco přímo ovlivňovat, mám z toho skvělý pocit! Život v domě se zahradou má i další báječnou přednost: učí nás více vnímat přírodu a své okolí. Interiér v domě tak nějak přirozeně plyne a  „pokračuje“ i na terasu, kterou lze směle nazvat obývacím pokoje v zeleni. A tak trávíme venku mnohem více času než ten, kdo bydlí v bytě. A to doceňují nejen mladí lidé, kteří plánují rodinu, ale i početná seniorská generace.

Stavba domu obvykle láká, ale i odrazuje zároveň. Myslíme si, že každý rodinný dům nás bude stát hodně peněz a pochopitelně se v nejisté době bojíme zadlužit. Také si uvědomujeme, že něco stojí výdaje za provoz a energie. Ale bydlet ve vlastním za velmi přijatelnou cenu je přesto možné. Společnost CANABA nabízí dva skvělé projekty, které jsou dostupné všem. Jde o rodinný dům CHICO a žhavou novinku roku 2012, dům UNO.

Dům UNO
Autor: www.canaba.cz
Půdorys domu UNO
Autor: www.canaba.cz

Rodinný dům UNO s podlahovou plochou 100 m2 lze ve variantě " Na dokončení " pořídit za 1 549 000 Kč (+ DPH). UNO má dispozici 4+1 a je určen pro 3- 4 člennou rodinu, která v něm najde skutečné zázemí a pohodlí. Dům je skvělým řešením hlavně pro dvě kategorie lidí: mladé páry, jež uvažují v blízké době o rodině anebo pro starší manželé. Těm už naopak „vyletěly děti z hnízda“, mají čas kutit, pracovat a odpočívat na zahrádce. Místnosti navíc využijí pro své hobby nebo jako prázdninový pokoj pro vnoučata. O UNU lze zkrátka  říci: je dobrým řešením pro všechny, které čeká změna, nová životní etapa. Chválit ho bude maminka na mateřské dovolené, která může kočárek postavit na terasu pod okna, tak i paní, která je v důchodu. Ani jednu rodinu dům finančně nezatíží, ale poskytne vše, co se od bydlení ve vlastním žádá: soukromí, klid, pohodu a vyšší kvalitu života. Dům UNO má nadčasový, ale klasický vzhled se sedlovou střechou a hodí se jak do městské zástavby, tak na venkov, splní požadavky i v chráněných krajinných oblastech. UNO je střízlivý, ale praktický a účelný, jeho vnější podoba se hned tak „neokouká“, má trvalou a jistou hodnotu, která v čase jenom roste. Přitom není v žádném případě konzervativní,  může se měnit podle vkusu jednotlivých majitelů. Kdo má rád naturálnější vzhled, volí dřevěný obklad, městu zase sluší lícová cihla, vybírat můžeme různé fasádní barvy, vybavit UNO balkonem, okenicemi apod. Kdo si přeje, může mít skryté parkovací stání nebo rovnou praktickou garáž. Atmosféru vzorového domu a jeho přednosti ostatně už brzy vyzkoušíme: na jaře roku  2012 bude otevřen pro veřejnost vzorový dům UNO.

Ložnice domu UNO
Autor: www.canaba.cz

V přízemí domu UNO se nachází prostorný obývací pokoj o velikosti 25 m2 a volně navazující kuchyň o 10 m2. Za vstupními dveřmi je hala (8 m2) a schodiště, dále praktická komora, do které hospodyňky pohodlně uloží vysavač, čisticí a úklidové prostředky, nechybí samozřejmě toaleta. Pohodlné schodiště nás dovede do horního patra, kde nás čeká galerie,  koupelna (5 m2), ložnice o velikosti 13 m2 a dva pokoje, každý z nich má 10 m2. Ty lze využít podle typu rodiny jako dětské pokoje  nebo pracovnu a hobby místnost zvlášť.

Dům CHICO- dům za milion
Autor: www.canaba.cz
Půdorys domu CHICO
Autor: www.canaba.cz

Rodinný dům CHICO rovněž nabízí úsporné, zdravé a moderní bydlení. Jaký je tedy mezi dvěma domy rozdíl? CHICO je o trochu menší (podlahová plocha 82 m2) a levnější: ve variantě " Na dokončení " ho pořídíte za 999 900 Kč ( +DPH). Nese v sobě více moderní styl dnešní doby, má střechu s mírným sklonem a „hranatější“ tvary. Spíše se hodí do města, ale díky různému vzhledu fasády, který si volí každý majitel sám, může stejně tak stát na kraji vesnice. Podobně jako dům UNO je i dům CHICO předem vyroben v tovární hale a na pozemku se jen sestaví. To má jasné výhody: majitel může kontrolovat kvalitu, stavba probíhá rychle, což šetří jeho náklady. CHICO uvítají všichni ti, kteří nechtějí udržovat a platit za nadbytečné prostory nebo vydávat nemalé finance za rekonstrukci starého domu. CHICO je totiž nový dům postavený z technologicky kvalitních materiálů, nezatěžuje náklady na provoz ani náročným úklidem.

Obývací pokoj domu CHICO
Autor: www.canaba.cz

V přízemí CHICA najdeme praktickou vstupní halu, velký obývací pokoj (20 m2) propojený s kuchyní (10 m2) a halu (7 m2). Schodiště nás dovede do horního patra a horní galerie s přímým vstupem do prosvětlené ložnice (12 m2), koupelny a dvou pokojů o velikosti 8 m2 a 9 m2.

Vzorový dům CHICO je pro Vás otevřen každý den od pondělí do neděle od 10:00 do 18:00 hodin v Nupakách u Prahy. Na návštěvu se nemusíte objednávat a můžete s sebou vzít i Vaše děti, na které čeká malé překvapení.

Více na www.dumzamega.cz

Fotogalerie
5 fotografií