Zvažujete změnu v interiéru, ale nemáte moc peněz? Vyzkoušejte dekorativní bordury. Tyto tapetové pásy se snadno aplikují a oživí jakýkoli pokoj. Ve specializovaných obchodech a hobbymarketech seženete mnoho druhů a dekorů bordur, které skvěle doplní barevnou i bílou výmalbu a můžete je kombinovat s různými druhy tapet.

Vyrábí se několik typů, ať už klasické papírové, vinylové nebo vliesové. Vliesové tapety jsou dražší, ale jejich aplikace zabere jenom pár minut a snadno se omývají.

Do dětského pokoje nebo koupelny? Jednoznačně ano!

Bordury se dají umístit jako dekorativní zakončení stěny ke stropu, dobře tak zakryjí případné nerovnosti ve výmalbě a opticky sníží vysoké stropy. Nebo do úrovně očí, kdy jako nápaditý prvek zútulní pokoj. Největší využití mají tyto tapetové pásy v dětských pokojích, kdy snadno a vkusně pokojíček přeměníte v dětský ráj. Můžete sehnat bordury s oblíbenými pohádkovými postavičkami, zvířátky, mašinkami, motýlky a dalšími. Oblíbené bývá nalepení bordur okolo dětských postýlek.

Fotogalerie
5 fotografií

Pokud chcete oživit koupelnu, pak vás určitě potěší, že se vyrábí i samolepící a omyvatelné bordury. Jejich aplikace je víc než jednoduchá. Za pár minut tak vaše všední koupelna získá nový vzhled. Prodává se mnoho typů dekoračních sad, které jsou doplněny samolepkami ve stejném dekoru. Bílé nebo jednobarevné dlaždičky tak můžete oživit motivy ptáčků, květin nebo rybek.

Aplikace je tak snadná

Nalepení bordur se vždy liší podle druhy a plochy, na kterou chceme bordury umístit. Některé tapetové pásy se nanáší pomocí lepidla, jiné jsou samolepící. Dobré je před aplikací na zeď nakreslit tužkou vodorovnou čáru, aby jste bordury nenalepili nakřivo. Bordury je vždy lepší lepit ve dvou osobách, protože se jedná o dlouhý pruh, který musí někdo přidržet. Tak hurá do toho!

Tipy na ověřené internetové obchody:

www.raj-tapet.cz

www.fototapety.cz

www.hornschuch.cz