Srovnejme druhy zateplení průměrného rodinného domku

  • Výměna oken uspoří jen 8,8% nákladů na topení. Každé procento úspory přijde poměrně draho – stojí zhruba 27 tisíc korun.
  • Zateplení fasády je výhodnější. Dokáže snížit náklady na topení až o 44%. Též cena je příznivější než při výměně oken. Zhruba 10 tisíc korun na jedno procento úspor.
  • Nejlepším řešením je však zateplení podlahy na půdě. Může ušetřit až třetinu nákladů na topení. Přitom investice představuje pouze 5,5 tisíce korun na procento úspor.

Proč zateplit strop?

Z hodin fyziky na základní škole si pamatujeme, že se teplo chová přesně podle přírodních zákonů. Ohřátý vzduch je lehčí a stoupá vzhůru. Když najde skulinku ve stropě, uniká bez užitku z obytných prostor. Tímto způsobem nám uteče až třetina tepla mimo vytápěný objekt.

Minerální izolace MAGMARELAX®_ ECO.
Autor: MAGMARELAX ®

V jednoduchosti je krása

Velmi elegantním způsobem zateplení stropu, tedy podlahy na půdě, je systém MAGMARELAX®. Jde o foukanou minerální vatu, vyrobenou z nejkvalitnějšího čediče nebo skla. Vata z velmi tenkých vláken výborně tepelně izoluje, je nehořlavá, nesléhavá, neváže vodu, izoluje proti hluku a odolává plísním i hlodavcům. Aplikuje se jednoduše foukáním. Metoda nevyžaduje žádné velké stavební úpravy. Z nákladního auta před domem se vata fouká silnou hadicí z ventilačního stroje do izolovaného prostoru. Téměř bez hluku, s minimální prašností a za plného provozu domu. Hotovo je za několik hodin a nevzniká žádný nepořádek.

Nejčastější způsoby aplikace minerální izolace MAGMARELAX®

  • Foukání do dutiny v podlaze půdy - nad strop obytných místností, tedy do podlahy půdy. Tak se zateplí i velmi těžko přístupné prostory. Stačí jen několik otvorů v podlaze půdy, které se po nafoukání znovu uzavřou. Vše je dokonale utěsněno, i ty nejmenší skulinky, kudy by mohlo teplo unikat.
  • Nafoukání přímo na podlahu půdy – tak izolujeme tam, kde není dutý prostor k dispozici nebo je příliš nízký. Na volnou plochu se nafouká vrstva o síle 20 až 25 centimetrů, která již velmi dobře tepelně izoluje a lze ji pořídit za rozumnou cenu. Poměr ceny a úspory nákladů na topení zde vychází nejlépe. Nevýhodou je, že půda není jinak využitelná.
  • Foukání do nové podlahy – chceme-li dále využívat půdní prostor. Vytvoří se lehká, velmi stabilní nová podlaha. Stropní systém MAGMARELAX®je konstrukce z OSB desek a dalších doplňků pro zajištění 100% funkčnosti izolace i podlahy. Konstrukce se předem připraví a následně je smontována přímo na půdě. Dům tak nezatěžujete pokládáním těžkých izolačních desek a betonovou podlahou.
  • Vytvoření nového obytného prostoru (Novinka letošního léta - SWEETLOFT) – jde o chytré zvětšení bytu o půdní prostor. Můžete přeměnit obyčejnou půdu v dětskou hernu s lezeckou stěnou, prosvětlený ateliér, posilovnu nebo domácí relaxační centrum. Základem je opět Stropní systém MAGMARELAX®. Montáž nové podlahy je doplněna její barevnou úpravou a barevným nástřikem dřevěné konstrukce krovu a vnitřní strany střešní krytiny. Pastelově barevné odstíny jsou velmi estetické a nástřik významně zvyšuje životnost pálených tašek.

Kontrola po zateplení termokamerou.
Autor: MAGMARELAX ®

 Výhody zateplení podlahy na půdě

  • Stropní systém MAGMARELAX® je lehký a pevný. Konstrukce je hotova za jeden den, ten samý den se zafouká a uzavře.
  • Jde o variabilní konstrukci, tvořící novou rovnou podlahu. Ta  je vysoce únosná a lze ji využívat bez velkých omezení.
  • Dutina, kterou strop vytvoří, se následně zafouká izolací MAGMARELAX® nebo  MAGMARELAX® ECO, které mají vynikající tepelně izolační vlastnosti, vytvoří  protihlukovou a protipožární vrstvu.

Kdybyste si podlahu udělali sami, vyjde vám dráž!

To je hlavní výhodou Stropního systému MAGMARELAX®. Společnost IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. vyrobí a smontuje novou podlahu za nižší cenu, než kdybyste nakoupili desky a z nich vytvořili podlahu sami. A v kvalitě kontrolovaného systému ISO!

Auto, z kterého je izolace MAGMARELAX® poháněna do domu.
Autor: MAGMARELAX ®

Na podlahu i izolaci získáváte prodlouženou záruku

Dodavatel systému vám na celé dílo dává prodlouženou záruku. Během ní máte nárok na kontrolu izolačního stavu Stropního systému MAGMARELAX®. Budete zařazeni do firemního systému komplexní péče o zákazníka. Ten vám zaručí, že můžete být na základě vašeho požadavku informováni o nových možnostech foukané minerální izolace pro vaše potřeby a o akcích a dalších výhodách, které vám spolupráce přináší.

Využijte slevu 20% na MAGMARELAX® ECO do konce října 2012!
Více na www.magmarelax.cz/akce