Za našich babiček byl jarní úklid spojen s pořádnou dřinou. Dnes nám práci ulehčují pilní pomocníci, stroje a přístroje. Čisticí prostředky jsou dnes mnohem účinnější a šetrnější k životnímu prostředí. Jarnímu úklidu propadnou každý rok dvě třetiny domácností.

Zafoukání STROPNÍHO SYSTÉMU MAGMARELAX.
Autor: MAGMARELAX ®

Co je doma, to se bohužel počítá

Začneme na střeše. Je třeba pozorně prohlédnout krytinu, zejména hřeben, zda tam nechybí nějaká vrchní taška. Dále je dobré spočítat sněháky. To jsou ty vystouplé části v plechových úžlabích a na nižší části střechy, co zajistí rovnoměrné odtávání sněhu při oteplení. Často jsou ohnuté a někdy i utržené. Po zimě je také dobré určitě prohlédnout i okapy. Mohou být plné nepořádku, nebo dokonce popraskané od ledu.

A když už jste na té střeše a následně na půdě, a díváte se ten úžasný prostor. Nenapadlo vás udělat si zde letní bydlení? Půda je přímo stvořená k experimentům, jak rozšířit trvalé nebo získat nové letní bydlení. Proč tedy nespojit  užitečné s příjemným? Jarní úklid je jako stvořený pro úvahy, jak tento zapomenutý způsob bydlení znovu oživit.

Vyplnění dutého stropu.
Autor: MAGMARELAX ®

Pomohou moderní technologie

Podmínkou pro vznik bydlení na půdě je úprava podlahy. Moderní technologie umožňuje zřídit na půdě rovnou podlahu, přičemž vznikne dutina vhodná k aplikaci izolace. Izolace totiž výrazně zvyšuje komfort bydlení. Nejenže tlumí zvuk, v zimě navíc chrání spodní místnosti před únikem tepla. Vhodným řešení je stropní systém MAGMARELAX®, vyrobený na míru.

Stropní systém zajistí nejen zateplení stropu, ale tvoří  lehkou, přesnou, variabilní, vysoce únosnou, finančně nenáročnou a přesto moderní, ekologickou a krásnou podlahu. Je vytvořena z OSB desek. Do meziprostoru se nafouká magmarelaxová izolace, která vyhoví požadavkům dotace na zateplení domů. Tím výrazně klesne cena investice, která však ani bez dotace není velká. Montáž konstrukce netrvá ani jeden den.

Systém MAGMARELAX na volnou plochu.
Autor: MAGMARELAX ®

Do dutin konstrukce podlahy izolatéři nafoukají zhruba za tři hodiny minerální vlnu. Vše se děje za běžného provozu domácnosti. Nenadělají nepořádek, nevzniknou odřezky. Ani paní domu nepocítí, že se na půdě něco děje. Izolační vrstva je jednolitá, nejsou zde mezery a nevznikají tepelné mosty. V zimním období dosáhnete velkých úspor nákladů na topení. Vždyť stropem uniká až třetina tepla z obytných místností. Úspora je další velkou předností izolované podlahy na půdě.

V případě, že si nebudete chtít pořídit na půdě novou podlahu je možné systém MAGMARELAX aplikovat přímo do dutiny v podlaze půdy. Stačí, když máte k dispozici volný prostor nad stropem obytných místností. Díky této technologii se zateplí i velmi těžko přístupné prostory. Stačí jen několik otvorů v podlaze půdy, které se po nafoukání znovu uzavřou. Vše je dokonale utěsněno, i ty nejmenší skulinky, kudy by mohlo teplo unikat.

Třetí možností je nafoukání izolace přímo na podlahu půdy. Izolujete tam, kde není dutý prostor k dispozici nebo je příliš nízký. Na volnou plochu podlahy půdy se nafouká vrstva minerální vlny o síle 20 až 30 centimetrů. Tato vrstva již velmi dobře tepelně izoluje a zároveň ji lze pořídit za rozumnou cenu. Poměr ceny a úspory nákladů na topení zde vychází nejlépe. Nevýhodou však je, že půda není jinak využitelná.

Pracovníci IP Polná ukazují zákazníkovi konečnou výšku izolace.
Autor: MAGMARELAX ®

Není nad chytré řešení

Zateplení podlahy na půdě je vedlejším produktem jarního úklidu. Máte vyklizenou půdu a může zde vzniknout i nové sezónní bydlení. Investice není horentní, představuje pár desítek tisíc korun a je možné si pořídit i tzv. IZOLACI NA SPLÁTKY. Zateplením stropu lze ušetřit tisíce korun za topení ročně, až 30% nákladů a je to opravdu skvělé řešení. Návratnost investice nepřesáhne pět let.

Využijte nyní naší akci na minerální izolaci MAGMARELAX a získejte slevu 20%!

Více na www.magmarelax.cz/akce nebo na telefonu 800 100 533.