Podle nedávného průzkumu, který si nechala zpracovat společnost Samsung Electronics, každá pátá Evropanka ukládá do své lednice například svetry, make-up, krémy na ošetření nohou, vlasovou kosmetiku, a dokonce i spodní prádlo. Vysvětlení je jednoduché. „V dnešní době požadujeme od lednice mnohem více, než jen skladování týdenního nákupu potravin. Pro současné domácnosti je také důležité, aby bylo v lednici možné co nejefektivněji skladovat všechny výrobky bez ohledu na to, zda se jedná o potraviny či jiné předměty,“ Luke Mansfield, ze společnosti Samsung Electronics.

Oblíbené kašmírové a angorské svetříky přežijí léto v lednici líp než ve skříni.
Autor: Shutterstock.com
Svetry chladí Francouzky

Chlazení oblečení se nejvíc vyskytuje ve Francii, kolébce módních stylů. Zdejší ženy tento trend přijaly skutečně za svůj, protože věří, že pokud budou vybrané kousky v lednici, vydrží déle jako nové. V kosmetických kruzích je navíc obchodním tajemstvím, že uchovávání některých nepostradatelných výrobků v chladu jim zajišťuje čerstvost a vyšší účinnost po delší dobu.

Lednice jim svědčí

1 Kašmírové a angorské svetříky

Zmrazení kašmírské a angorské vlny přispívá k hubení vajíček molů. Když uložíte pečlivě zabalené svetříky do chladničky, udržíte během teplejších měsíců moly na uzdě a zamezíte línání vlny.

2 Organické přípravky péče o pleť a přípravky péče o pleť s vitaminem C

Vitamin C je velmi obtížné udržet ve stabilním stavu. Organické a přírodní přípravky obsahují méně konzervačních látek, takže jim chlad prospívá.

3 Oční stíny a tužky s dlouhou trvanlivostí

Make-up s dlouhotrvajícím účinkem obsahuje těkavější přísady, které mohou v teplém prostředí rychleji vyprchat. Uchovávejte jej tedy v chladu, aby vydržel déle.

4 Oleje na obličej

Nejkvalitnější obličejové oleje obsahují vysoký podíl prospěšných éterických olejů, které pocházejí např. z heřmánku, levandule a kadidla. Časem tyto vzácné oleje ztrácejí svůj účinek a mohou se kazit, stejně jako extra panenský olivový olej. Když je budete uchovávat v chladničce, zůstanou déle čerstvé.

5 Lak na nehty

Čím vyšší teplota, tím lepkavější lak na nehty. V horkém počasí ho uchovávejte v chladničce, aby zůstal tekutější a snadněji se nanášel.

6 Spreje na nohy

Kosmetické tajemství pro unavené a oteklé nohy v horkém počasí: osvěžující sprej na nohy na bázi máty peprné přímo z chladničky.

7 Oční krémy, gely a masky

 Když si na pleť přiložíte něco ledově studeného, zmírníte tím její opuchlost. Oční masky (ideální jsou tampóny napuštěné rostlinnými roztoky, které se vejdou pod oči) a oční gely uchovávejte v chladničce, abyste zvýšili jejich účinek spočívající ve zmírnění opuchlosti.  

8 Vložky do bot

Podpatěnky uchovávané v chladničce báječně ochladí horké, unavené a oteklé nohy.