6 potravin, které do ledničky nepatří! Chlad jim škodí
-
Bez lednice bychom se v dnešní době obešli jen těžko. Přesto jsou potraviny, kterým nízké teploty škodí.
Všichni chceme, aby potraviny, které si domů z obchodu přineseme, vydržely déle čerstvé a zachovaly si svou chuť, vůni i vitaminy. Lednice ale není vždy tou nejlepší volbou. Víte, co do ní rozhodně nepatří, ale přesto to tam v mnoha případech dáváme? Budete překvapeni!
- 1.
Rajská jablíčka
Rajská jablíčkaAutor: profimedia.czI když je většina z nás automaticky dává do chladničky, měla by se skladovat mimo ni. Pokud je totiž budete uchovávat v lednici, mohou se stát mdlými a moučnými. Lepším řešením jsou sklep, chladná spíž, nebo pokud nemáte doma příliš teplo, například i kuchyňská linka.
- 2.
Banány
banányAutor: profimedia.czTohle ovoce vždycky nechávejte dozrát mimo ledničku, jinak vám banány zčernají. Pokud chcete, aby rychleji dozrály, nechejte je v papírovém sáčku při pokojové teplotě. V opačném případě je uchovávejte na chladném a tmavém místě.
- 3.
Brambory
BramboryAutor: Shutterstock.comNízké teploty rozkládají škrob v bramborách a ty začínají sládnout. Skladovat byste je měli nejlépe na suchém, tmavém a chladném místě, ideálně ve sklepě. Předejdete tak hnilobě a jejich dřívějšímu vyklíčení. V případě, že se tak stane, v naklíčených bramborách a okolí oček vzniká jedovatá látka solanin. Na výhonky je proto třeba si dát pozor a pečlivě je před použitím vykrájet.
- 4.
Cibule
cibuleAutor: Shutterstock.comAni cibuli chlad nesvědčí. V lednici snadno zplesniví a změkne. Ideální je suché a tmavé místo s nižší než pokojovou teplotou. Cibuli nevystavujte přímému slunečnímu záření, a jakmile ji načnete, umístěte ji v uzavřeném sáčku do přihrádky na zeleninu.
- 5.
Česnek
...Autor: ShutterstockVynikající chuti a vůně česneku dosáhnete pouze skladováním v chladné, suché a větrané nádobě. Jakmile načnete paličku, spotřebujte všechny stroužky do deseti dnů.
- 6.
Okurky
Koupili jste kontaminované okurky? Ozvěte se nám do redakceAutor: profimedia.czTahle vodnatá zelenina ztrácí v ledničce chuť a aroma. Navíc se hodně rychle kazí.