Autorem projektu je Ing. arch. Petr Herman, který navrhl konstrukci skládající se ze sádrokartonové předstěny (pohled zevnitř) na kterou navazuje OSB deska a dřevěná konstrukce. Zvenčí pak následuje folie SOLITEX WA, větraná mezera a dřevěný obklad. Všechny dutiny, to znamená jak v obvodových stěnách, podlaze, tak i stropu, jsou zafoukány celulózovou foukanou izolací Climatizer Plus®.

Autor: CIUR a.s.

Tato kombinace zaručuje vlastnosti difúzně otevřené konstrukce, což znamená, že stavba přirozeně dýchá a umí se zbavit škodlivých vodních par. Fólie pak chrání stavbu proti povětrnostním vlivům zvenčí. Použití Climatizeru Plus® jako základního izolantu je podle slov majitele aplikační firmy ITO TOCAUER s. r. o, nejlepším řešením. „Climatizer Plus, který používáme již mnoho let, má vynikající izolační vlastnosti, velkou tepelnou kapacitu, a proto v létě nedochází k velkému přehřívání a naopak v zimě k rychlému chladnutí. Climatizer nabízí tepelnou stabilitu a ta je pro bydlení velmi příjemná,“ říká Zbyněk Tocauer a dodává, že další velmi ceněnou vlastností Climatizeru Plus® je skvělá přilnavost ke všem materiálům a bezproblémové vyplnění každé dutiny, což snižuje riziko výskytu tepelných mostů. Samozřejmostí je požární odolnost izolace.

Autor: CIUR a.s.

Autor projektu Petr Herman dodává, že ve svých projektech vždy dává přednost přírodním ekologickým materiálům, kterým Climatizer Plus® je. Pozitivní zkušenosti s příjemným bydlením dokládá po dvouletém užívání i majitel domu.

Autor: CIUR a.s.

Dodejme, že foukaná tepelná izolace Climatizer Plus® i použitá fólie SOLITEX patří do uceleného skladebního systému izolací COMPRI®, který na trh dodává firma Ciur a.s. COMPRI® je synonymem pro přirozeně zdravé bydlení v budovách s nízkými náklady na vytápění. Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz. Vyrábí a dodává CIUR a. s. již od roku 1991.