PROSTOR Prostor má asi 20 m2 a vysoké stropy. Okna jsou umístěna na jedné straně, podlaha je přírodní z dřevěných prken.

PROBLÉM Zastaralý nábytek i ostatní zařízení, nevyhovující a málo prostorné úložné prostory na nádobí, příbory a všechny potraviny.

ŘEŠENÍ Oba návrhy jsem řešila podobným rozšířením úložných prostor. Pracovala jsem se dvěma odlišnými barevnými variantami.

Prostor na kuchyňskou linku se nabízí pouze u vstupu do místnosti, kde jsou veškeré vývody potřebné k vytvoření kuchyňského koutu. Linka je malá a nevejde se do ní vše potřebné.
Autor: Nové proměny bydlení

Dříve - Prostor na kuchyňskou linku se nabízí pouze u vstupu do místnosti, kde jsou veškeré vývody potřebné k vytvoření kuchyňského koutu. Linka je malá a nevejde se do ní vše potřebné.

První varianta maximalizuje využití uzavřených spodních skříněk až za roh stěny. Černé dřevo v kombinaci se světlou dřevěnou podlahou v přírodní barvě působí moderně a odvážně. Pokud by se paní Růženě zdálo ladění trochu smutné, může je oživit barevnými doplňky, třeba zelenou. Na stěnu jsem kvůli umístění dřezu použila omyvatelnou šedou epoxidovou stěrku.
Autor: Nové proměny bydlení

Nyní - První varianta maximalizuje využití uzavřených spodních skříněk až za roh stěny. Černé dřevo v kombinaci se světlou dřevěnou podlahou v přírodní barvě působí moderně a odvážně.
Pokud by se paní Růženě zdálo ladění trochu smutné, může je oživit barevnými doplňky, třeba zelenou. Na stěnu jsem kvůli umístění dřezu použila omyvatelnou šedou epoxidovou stěrku.

Druhá varianta také využívá prostory okolo zdi, ale jsou mělčí a využity spíše jako příruční knihovna. Kuchyňskou linku jsem ladila do přírodních tónů. Barvu světlého dřeva doplňuje šedou barvou natřená podlaha, šedá stěrka na zdi a také pohovka v této barvě. Celkové ladění zjemňuje bílý jídelní nábytek a doplňky s černými akcenty – obrázky a polštáře se vzory.
Autor: Nové proměny bydlení

Nyní - Druhá varianta také využívá prostory okolo zdi, ale jsou mělčí a využity spíše jako příruční knihovna. Kuchyňskou linku jsem ladila do přírodních tónů. Barvu světlého dřeva doplňují šedou barvou natřená podlaha, šedá stěrka na zdi a také pohovka v této barvě. Celkové ladění zjemňují bílý jídelní nábytek a doplňky s černými akcenty – obrázky a polštáře se vzory.

Zvolila jsem kombinaci černého dřeva na kuchyňském i jídelním nábytku a přírodního na podlaze. Ladění oživují výrazné zelené doplňky – lustr a koberec.
Autor: Nové proměny bydlení

BARVY Zvolila jsem kombinaci černého dřeva na kuchyňském i jídelním nábytku a přírodního na podlaze. Ladění oživují výrazné zelené doplňky – lustr a koberec.

Přírodní dřevo kuchyňské linky v kombinaci s šedou pohovkou, stěrkou a pracovní deskou. Pro zjemnění jsem vybrala světle růžový lustr a koberec.
Autor: Nové proměny bydlení

BARVY Přírodní dřevo kuchyňské linky je v kombinaci s šedou pohovkou, stěrkou a pracovní deskou. Pro zjemnění jsem vybrala světle růžový lustr a koberec.

Text a ilustrace: Lenka Damová

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení

Titul Nové proměny bydlení
Autor: Nové proměny bydlení