Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

6 levných tipů, aby váš domov vypadal noblesněji a luxusněji

/
  • Stačí pár tipů a váš byt bude vypadat mnohem luxusněji
    Stačí pár tipů a váš byt bude vypadat mnohem luxusněji (Shutterstock.com)
    6. června 2016 ● 06:00

    V ideálním světě bychom měli bytového designéra, který by nám každý půl rok vyladil byt podle trendů a naší nálady. Honosně, jednoduše, každopádně luxusně a s nejlepšími designovými kousky. Tak a teď zpátky na zem. Většina našich domů a bytů rozhodně nejsou luxusní apartmány. Existuje ale pár tipů, jak bydlení udělat noblesnější, hezčí a luxusnější. A nestojí majlant. Jak si zútulnit byt?

  • 1.

    Květiny ve váze

    .
    Autor: Shutterstock

    Nepotřebujete složité a drahé květinové aranže a po posteli rozházené růžové okvětní lístky. Stačí kytice koupená cestou domů z práce nebo natrhaná na zahradě a hezky naaranžovaná ve váze. Pokud máte květin více, můžete je rozdělit na několik míst. Pokoj to oživí.

  • 2.

    Míchejte barvy a vzory

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud máte potah kanape a polštáře ve stejné barvě nebo vzoru, bude váš byt působit chudě a nevýrazně. Nebojte se kombinovat, pochopitelně v takových odstínech, které se k sobě hodí. Přidejte přehoz, vzory, hodící se barvy a uvidíte, jak bude váš interiér působit živěji.

  • 3.

    Zredukujte sbírky nesmyslů

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jeden slon z dovolené, druhý, třetí, sem tam vázička a soška a byt je najednou plný krámů, které k sobě stylově příliš neladí. Mišmaš nepůsobí nikdy elegantně. Schovejte je do krabic a vystavte si jen jeden až dva oblíbené kusy. Ve větším prostoru budou působit mnohem lépe. A vy je můžete po čase vystřídat.

  • 4.

    Malujte častěji

    Nejlépe vypadají záclony až k zemi. Vyplatí se však pouze mimo topnou sezónu.
    Autor: Profimedia.cz

    Nic nedodá pokojům tak čistý a elegantní vzhled jako čistě vymalované stěny. Možná se vám zdá, že to ještě není potřeba, ale jistě nám dáte za pravdu, že po vymalování vše prokoukne. Vyhrňte si rukávy a s chutí do toho!

  • 5.

    Schovejte nepořádek

    Koupelna spojená s toaletou ušetří hodně místa.
    Autor: Shutterstock.com

    Válí se vám po kuchyňském stole rozečtené noviny, propisky, lístky na poznámky? Dejte je do krabice a do skříně. Máte pracovní stůl plný nepořádku? Pořiďte si šanony a pořadače. Pasta na umyvadle? Najděte kelímek, ze kterého nepřepadává. Investujte do hezkých krabic, šanonů, kalíšků nebo košíků v jednom stylu. Zkuste všechen tento "provozní" nepořádek někam schovat, kde bude po ruce, ale nikoliv na očích.

  • 6.

    Přidejte prostor

    Ani v zimě se nebojte pustit do bytu čerstvý vzduvch.
    Autor: profimedia.cz

    Většina luxusních domů má vysoké stropy a velká okna. Zkuste ošálit svůj zrak a zvýšit malý strop tím, že pověsíte záclony až ke stropu, nikoliv nad horní okraj okna. Je to maličkost, ale interiér bude působit vzdušněji.

Přidat názor
Počet komentářů: 1

Lubica258: Přidám ještě sedmý tip a to čističku vzduchu http­s://ww­w.vz­dusin­.cz/cis­ticky-vzduchu . My jsme si ji taky koupili a máme ji zapnutou celý rok. Na jaře vyčistí ze vzduchu všechen pyl a na zimu se hodí, protože vyčistí viry a bakterie.

(13. 06. 2019 06:09)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy