Rozhodně vybírejte pouze nábytek určený do koupelny. Často se stává, že lidé si do koupelen pořídí nábytek určený například do obývacího pokoje. Ten je však velmi brzo poškozen vlhkostí. Koupelnový nábytek by měl být ošetřen speciální povrchovou úpravou, která zaručí jeho voděodolnost. Nejčastěji se jedná o folii s polyuretanovým lakem, který zaručí, že nábytek vydrží i potřísnění vodou.

Koupelnový nábytek plní především praktickou funkci. Výrobci navrhují pro malé koupelny instalaci skříňky pod umyvadlo, takže kryje odpad a zároveň do ní uložíme prací či jiné přípravky. Plnovýsuvné pojezdy zásuvek navíc umožní snadný přístup ke všemu potřebnému a díky pomalému dojezdu zamezí hluku, opotřebení i případným zraněním.

Zrcadla v koupelně jsou nedílnou a velmi důležitou součástí každé koupelny. Spňují nejen praktické potřeby uživatele, ale dokáží prostor zvětšit a prozářit. Správně zvolené osvětlení je pro malou koupelnu velmi důležité. Navíc si můžete vybrat, zda zrcadlo koupíme se zabudovaným světlem, nebo si vybereme vnější osvětlení takové, jaké se nám bude hodit.

S rostoucím prostorem rostou i vaše možnosti. Více místa znamená více skříněk, které si můžete do koupelny nainstalovat. Vysoké skříňky skvěle doplní úložné prostory. Hodí se pro uložení ručníků i nejrůznější elektroniky. Vyšší poličky můžete použít na úschovnu věcí, které by měly být mimo dosah dětí.

Jak na to, vám poradíme ve videu:

Video
Video se připravuje ...

Podle čeho si vybrat vhodný nábytek do koupelny Adam Balažovič/BPŽ