Cykloturistice propadá stále více lidí. Provedené průzkumy potvrzují, že ve volném čase kovového oře na dvou kolech osedlá každý pátý z nás. Jde dokonce o nejrozšířenější český sport. Není divu. Naše příjemně členitá krajina a také možnost navštívit po cestě velké množství přírodních krás a historických památek k tomu přímo vybízejí. Stávající síť cyklotras měří téměř 40 000 kilometrů a stále se rozšiřuje. Navíc se dají využít cyklobusy a cyklovlaky, které vás i s bicyklem dopraví k výchozím bodům po celé republice.

Chystáte se dítěti pořídit helmu na kolo? Zapomeňte na ty z druhé ruky a ideálně i na ty po starších sourozencích, každé dítě má jiný tvar hlavy. Pokud má být přilba na kolo bezpečná, musí se vybírat doslova na míru. Jak na to vám poradíme v následujícím videu:

Video
Video se připravuje ...

Jak vybrat bezpečnou a padnoucí helmu pro děti na kolo Supermámy/Igor Hellebrandt


Ne každý má však k dispozici velký sklep, uzavřený balkon nebo garáž, kam se dá kolo odložit. To často zájemce o sport, při kterém se dá aktivně odpočívat, od koupě odradí. Přesto si však každý může bicykl pořídit.

Nevěříte? Přesvědčíme vás o tom, že se vejde i do toho nejmenšího bytu, a navíc se ještě může stát zajímavým doplňkem. Pro inspiraci vám přinášíme fotografie z padesáti domácností v zahraničí, kde nerudovskou otázku "Kam s ním?" bravurně vyřešili.

Chystáte se pořídit dítěti nové kolo? Poradíme vám, na co si dát pozor, podle jakých znaků kolo vybírat a správně investovat. Celý článek najdete ZDE.

Poradíme vám, na co si dát pozor, podle jakých znaků kolo vybírat a správně investovat.

Více na http://supermamy.maminka.cz/clanek/pro-zeny-super-mamy-materstvi-vyvoj-ditete/395337/jak-vybrat-kolo-pro-deti-vime-na-co-si-dat-pozor.html?utm_source=supermamy.maminka.cz&utm_medium=copyCelý článek najdete ZDE.

Asi nejpopulárnějším a také nejpraktičtějším způsobem je v případě nedostatku skladovacích prostor zavěšení. Ať už ke stropu nebo na zeď. Využít se dají nejen tak trochu obludné mechanické systémy, které seženete ve specializovaných prodejnách pro cyklisty a velkých hobby marketech, ale i elegantnější police. Na ty můžete odložit i cyklistickou helmu a další potřebné doplňky, takže je už příště nebudete muset hledat po celém bytě.

Dalším řešením je pak zakomponovat kolo přímo do interiéru. Jednostopého přítele tak můžete odložit třeba přímo v obýváku. Elegantní stojan se tak může stát například součástí obývací stěny nebo třeba knihovny v pracovně. Fantazii se skutečně meze nekladou. Stačí si udělat nákres a pak už jen oslovit šikovného truhláře, který vám na objednávku takový multifunkční kus nábytku do týdne vytvoří.