Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Malý luxus do vašeho domova

/
  • Vířivná vana v pohodlí domova
    22. září 2016 ● 06:00

    Dny se pomalu krátí a zima se nezadržitelně blíží. Většina z nás proto utíká před nevlídným počasím do tepla domova, kde vládne pohoda a harmonie.  Aby se ta správná domácí atmosféra ještě znásobila, připravili jsme pro vás několik moderních vychytávek pro studené zimní večery. 

  • 1.

    Sauna

    Autor: Shutterstock.com

    V zimních měsících bojuje spousta z nás s chřipkou a nachlazením nebo vyčerpáním organismu z nedostatku pořádného slunce.  Sauna proto bývá jednou z variant, jak těmto nepříjemným zdravotním problémům předcházet. Organismus se pořádně prokrví, pokožka vyčistí a svaly celého vašeho těla se krásně prohřejou.

  • 2.

    Infrasauna

    Infrasauna
    Autor: Shutterstock

    Kromě klasické finské sauny se dnes setkáte i s takzvanou infrasaunou. Infrasauna nebo infrakabina je  podobná klasická sauně, která díky infrapanelům prohřívá lidský organismus. Proceduru v infrakabině lze absolvovat před sportovní, rehabilitační či regenerační aktivitou, proto se dnes uplatňuje zejména v lázeňství, fitness centrech, kosmetických salonech i v domácnostech. Jednoduše si dnes můžete zakoupit i masážní sprchovací box kombinovaný s infrasaunovací kabinou. Mezi její výhody patří hlavně to, že ji mohou bez problémů používat i osoby se zdravotními potížemi, jako jsou alergici, astmatici, kardiaci nebo osoby mající problémy s tlakem. Vzhledem k tomu, že za 30 minut v této kabině spálíte díky pocení až 600 kilokalorií, má skvělé hubnoucí účinky. Do sauny si můžete odskočit jen na uvolnění i během dne bez nutnosti se svlékat. I v oblečení se váš organismus při teplotě kolem 35 stupňů uvolní, zbaví bolesti svalů a nežádoucího napětí.

    Chcete si ještě více zútulnit váš domov? Další tipy a rady najdete zde.

  • 3.

    Romantická vířivka

    Vířivná vana pro romaniku ve dvou
    Autor: Shutterstock

    Kdo z nás někdy nezatoužil alespoň na chvíli mít doma vířivou vanu. Udělat si romantický večer s přítelem, sklenicí dobrého vína a relaxovat s pomocí bublinkové koupele. Již dávno neplatí, že vířivka a spa je jen doménou luxusních domů a vil. Dnes si ji může na zahradě nebo v interiu bytu pořídit skoro každý.

  • 4.

    Relax

    Vířivná vana v pohodlí domova
    Autor: Shutterstock

    Jak samotní bytoví designéři potvrzují, požadavky na tento nadstandard po nich požadují klienti stále častěji. Přání vlastnit takovou vanu mají i majitelé bytů menších rozměrů. V dnešní době tedy už nic není nemožné. Domácí vířivka navíc napomáhá skvěle uvolnit svaly a celkové napětí. Odplavit všudypřítomný stres, kterému je člověk dennodenně vystavován. A kdo by nechtěl udělat něco pro své tělo, zdraví a duševní pohodu?

     

     

     

     

Přidat názor
Počet komentářů: 1

koliaska: Jé, tak to jsou skvělé tipy. Nad tou infrasaunou jsme s mužem také přemýšleli. Nakonec jsme ale šli do vířivky. Konkrétně jsme si vybrali jednu mobilní vířivku z https://www.softub.cz/ Je naprosto skvělá. Využíváme ji celoročně.

(05. 10. 2018 23:05)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy