Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak se vypořádat s koncem léta? Zachumlejte se do deky!

/
  • (Shutterstock.com)
    24. září 2016 ● 08:00

    S nástupem chladných večerů se začíná prodlužovat čas, který trávíme doma a choulíme se do měkkých dek, peřin či plédů. Ty nás nejen zahřejí, ale s jejich pomocí lze měnit atmosféru v interiéru. Pomocí textilních doplňků může váš domov proměnit svoji tvář i několikrát během roku. Jak je vybírat?

  • 1.

    Zbytečné žehlení

    Autor: Shutterstock

    Pokud si vybíráte nové povlečení, nekoukejte pouze na design. Zohledňujte také materiál, který vám může usnadnit údržbu. Moderní materiály jsou v tomto ohledu velmi pokročilé. Mají hned několik výhod: některé například nemusíte vůbec žehlit. Do této kategorie patří bavlněné krepy, u kterých krepovaný efekt zabraňuje zbytečnému pomačkání a bavlněné satény. U velmi jemných jersey povlečení je docíleno nemačkavosti splývavým typem úpletu. Snadného žehlení a nižší mačkavosti se u některých materiálů dosahuje příměsí polyesteru.

  • 2.

    Čisté povlečení

    Autor: Profimedia

    Povlečení by se mělo měnit ideálně jednou týdně, ale ruku na srdce…Jak často převlékáte postel vy? Biologický odpad nashromážděný v lůžkovinách může za akné, ucpané póry a další kožní problémy. Pro pohodlné užívání povlečení může být rozhodující také systém zapínání. A možností je velké množství. Záleží jen na vás, zda dáte přednost knoflíkům, zipům, patentkům či takzvanému hotelovému zapínání.

  • 3.

    Příjemné atmosféra

    Autor: profimedia

    Na to, jestli se ráno probudíte odpočatí, nemá vliv jen délka a kvalita spánku. Velmi výrazně to ovlivňují i materiály a barvy, do kterých uléháte. Každý dá přeci přednost lehké přikrývce, povlečené do příjemného materiálu v barvě kávy, než zatuchlé peřině, jejíž křiklavý povlak kouše. Vzhled povlečení a dalších doplňků ovlivňuje i celkový dojem z ložnice. Na trhu najdete povlečení s nejrůznějšími motivy dle vašeho vkusu, od elegantních a decentních designů po hravé a veselé, které potěší i děti.

  • 4.

    Kvalitní materiály

    Autor: Shutterstock.com

    Nebojte se investovat. Kvalitní materiály nejenže vyžadují minimální péči, jsou také trvanlivé. Tento fakt zohledněte jak při výběru povlečení, tak také prostěradel. Materiál by měl být prodyšný, v ideálním případě přírodní, především ale příjemný na omak – přece jen, budete se do něj choulit každou noc. Snadnou údržbu bez nutnosti žehlení zajistí např. tkaniny s příměsí lycry, která zajišťuje jak dokonalou elasticitu a tím i možnost vypnutí, tak právě dlouhou trvanlivost. 

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy