Štědrý den se blíží a proto je třeba zabalit vánoční dárky pro naše nejmilejší. Přemýšlíte, jak balíčky zabalit, aby byly pod stromečkem ty nejkrásnější? Není to žádná věda a my vám ve fotogalerii přinášíme několik inspirativních tipů.

Balení je hračka

Pěkně zabalit dárek zvládne každý. Chce to jen dostatek trpělivosti a chuti do práce. Vždy si na balení najděte dostatek času, ideální je poslat děti či domácí mazlíčky na procházku. Sepsali jsme pár rad, které vám ve vašem úsilí pomohou.

1. Čím méně papíru, tím lépe

Vždy nejpěkněji vypadají dárky, které jsou zabaleny do přiměřeného množství papíru. Ustřihněte si papír, tak aby se do něj vešel celý dárek, ale nepřežeňte to. Přebytečné části odstraňte. I když se budete snažit papír u okrajů co nejlépe zahnout, přílišné množství papíru nezakamuflujete.

2. Pečlivě přiložte papír

Papír by měl vždy k dárku pevně přiléhat. Pokud zabalíte balíček příliš volně, bude se vám papír krčit a obsah nepěkně přesouvat ze strany na stranu. Vypomoci si můžete izolepou, kterou papír u stran zachytíte. Profesionálové balí bez izolepy, ale rodina tyto příliš zkoumat nebude.

3. Rohy důkladně přehněte

Balíček položte na přední stranu a rohy na kratších stranách přeložte do tvaru trojúhelníku. Důsledně rohy přejeďte prsty, aby vznikly ostré hrany a rohy se vám neotevíraly. Poté připevněte ke straně dárku izolepou. Dejte si záležet, aby se rohy neodchlipovaly. Vždy stříhejte přiměřeně velké kusy izolepy, opět platí čím menší, tím lepší, aby zbytečně nekazila vzhled dárku.

4. Velké finále – stužka

Stužka korunuje zabalený dárek. Protáhněte ji pod dárkem, překřižte konce a balíček otočte přední stranou k sobě. Pevně stužku utáhněte a na zavažte na středně velkou mašli. Konce stužky natupírujte pomocí nůžek, aby vznikly slušivé kudrlinky.


Jaký papír a styl zvolit?

Podle vaší nálady a vkusu! Někdo má rád klasiku a jiný zase netradiční barevné kombinace. Volit můžete z tradičních vánočních motivů a barev, ale i zvolit originální vzory, které zimní čas budou jen vzdáleně připomínat. Výborně vždy vypadají výrazné barvy stužek na světlejším papíru či jednobarevná stužka k papíru vzorovanému. Dárky můžete obzvláštnit ručně vyráběnými perníčky či čokoládovými bonbony, které na stužku přivážete. Nic nezkazí ani veselé kartičky s věnováním a jmény obdarovaných. Inspirací vám mohou být dárky, které jsou vyfoceny v naší fotogalerii. Podívejte se!

Fotogalerie
8 fotografií