Nemusí vás to stát ani korunu, jen potřebujete trochu svého času. První věc, kterou byste měli udělat, je nainstalovat si program CCleaner, který můžete zdarma stáhnout zde. „Práce s tímto programem je velmi jednoduchá, určitě nepotřebujete být zrovna raketový vědec,“ tvrdí specialista na zrychlování počítačů Vladimír Šandera ze společnosti Servispočítače.cz.

Jak odinstalovat nepotřebné programy?

Nainstalujte si zdarma program CCleaner
Autor: servispocitace.cz

Je to jednoduché - po spuštění programu CCleaner se vlevo přepněte do záložky Nástroje -> Odinstalovat. Zde odinstalujte všechny programy, které mají v názvu „toolbar“. Pokud nepoužíváte žádné speciální programy pro stahování souborů v internetovém prohlížeči, můžete smazat i všechny položky, které obsahují slovo „downloader“ nebo „download“.

Jev, se kterým se setkáváme velmi často a už jsme o něm hovořili,  je přítomnost více antivirových programů na počítači, které běží současně. Mít nainstalovaných více antivirů nezvyšuje bezpečnost počítače, naopak to může způsobovat problémy se stabilitou systému, a navíc se tím počítač výrazně zpomaluje. Pokud tedy v seznamu naleznete dva nebo více z uvedených antivirových programů, ponechejte pouze jeden z nich a ostatní odinstalujte:

Je pro Vás čtení návodů otrava? Kompletní zrychlení počítače za vás v tom případě může za pár korun provést odborný technik. Jak to udělat? Připojit se pro okamžité zrychlení PC se zárukou za 399 Kč.