V minulém díle našeho seriálu jsme se naučili zacházet s programem CCleaner. Dnes s jeho pomocí svoji práci ještě více zefektivníme. Jak na to nám poradí specialista na zrychlování počítačů Vladimír Šandera ze společnosti Servispocitace.cz.

Jak zbavit disk dočasných programů

Systém Windows, internetové prohlížeče a další programy si neustále ukládají do počítače dočasné a pomocné soubory a nastavení, které není špatné jednou za čas vymazat. „Vyčištění uvolní místo na disku a zároveň zrychlí dané prohlížeče a aplikace,“ vysvětluje Vladimír Šandera.
Pro vyčištění pomocí CCleaner stačí v záložce „Čistič“ zaklikat položky uvedené na obrázku níže (je třeba se přepnout mezi záložkami „Windows“ a „Aplikace“ v levém horním rohu), a následně kliknout na tlačítko „Spustit Cleaner“. Akci poté potvrdíte tlačítkem OK v dalším okně a spustí se čištění, po jehož dokončení se Vám zobrazí vymazané soubory a kolik místa na disku se uvolnilo.

Tabulka CCleaner - jak zbavit počítač pomocných souborů
Autor: servispocitace.cz

POZOR: Pro vyčištění je potřeba mít zavřené všechny internetové prohlížeče (Internet Explorer, MozillaFirefox, Google Chrome atd.).

Je pro vás čtení návodů otrava nebo si prostě na tyto věci netroufáte? Kompletní zrychlení počítače za vás v tom případě může za pár korun provést odborný technik. Jak to udělat? Připojit se pro okamžité zrychlení PC se zárukou za 399 Kč ZDE ˃˃˃