Ne vždy se vás počítač sám zeptá, kam chcete právě stažený soubor uložit. Není potom k nalezení ani na ploše monitoru, ani v některé ze složek. Co s tím? Na to jsme se zeptali odborníků ze společnosti Servispočítače.cz.

Nalezení složky „Stažené soubory“ snadno a rychle

„V základním nastavením téměř každého internetového prohlížeče (Internet Explorer, Google Chrome, MozillaFirefox a další) je určena složka “Stažené soubory” pro stahované soubory,“ vysvětluje Vladimír Šandera, odborník na internetové vyhledávače ze společnosti Servispočítače.cz. Kde tuto složku najdete? Na adreseC:\Users\Vaše_jméno_profilu. V některých případech může mít složka anglický překlad “Downloads”.

Jde to i mnohem jednodušeji

Většinu z nás ale nebaví stále se proklikávat složkami, takže přidáme další fintu počítačových odborníků ze společnosti Servispočítače.cz: Pokud používáte internetový prohlížeč Internet Explorer (9.0 a vyšší), MozillaFirefox (25.0.1 a vyšší), Google Chrome (Verze 31.0.1650.57 a vyšší) nebo Opera (18.0.1284.49 a vyšší), můžete použít klávesovou zkratku CTRL + písmeno J. Po zmáčknutí se vám objeví “Správce stahování”, ve kterém uvidíte poslední stažené soubory. Poté stačí dvojklikem soubor spustit.

Ve fotogalerii níže najdete obrázky, které vám ukážou, jak vypadá okno „správce stahování“ v prohlížečích Internet Explorer, MozillaFirefox a Google Chrome. Označený rámeček č. 1 ukazuje kam kliknout, pokud chcete soubor rovnou spustit. Označený rámeček č. 2 ukazuje možnost otevřít složku s uloženým souborem.

Stále se Vám nedaří najít stažené soubory? Pak si stačí otevřít stránky Servispočítače.cz, kde vám poradí online. Odborný servis navíc se zárukou získáte již od 99 Kč.

Fotogalerie
3 fotografie