Budete potřebovat pro 4 osoby
700 g kvalitní hovězí čerstvě mleté maso
2 rajčata
2 červené cibule
4 plátky sýra Čedar
4 kulaté housky
pepř a sůl
majonézu
hořčici a kečup
4 listy hlávkového (nebo jiného zeleného) salátu
Domácí hamburger je hotová delikatesa.
Autor: Shutterstock.com
Osolte a opepřete maso. Víc není třeba, jen tak vynikne jeho chuť. Rozdělte ho na 4 díly a z každého vytvořte bochánek ve tvaru hamburgeru. Zabalte je do mikrotenové fólie a dejte na chvíli do chladu. Mezitím rozpalte gril na vysokou teplotu.
Hamburgery položte na rozpálený rošt, ještě je mírně dosolte a opepřete a na 250 °C grilujte 5 až 7 minut z každé strany. Tak budou středně propečené. Rozkrojte housky, potřete je máslem, kdo má chuť může použít i ochucené česnekem. Pak je dejte zhruba na půl minuty až minutu opéct na gril. Na spodní půlku housky položte list salátu, plátek cibule a rajčete. Přidejte hotový hamburger, na něj položte sýr, dochuťte libovolně hořčicí, kečupem nebo majonézou a přiklopte druhou půlkou housky.