Makové bochánky
Autor: archiv firem
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/makove-bochanky-pecivo-dezert-mak/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2166473.jpg?v=0&st=Iam2jUadosyFFHS4ulGjOFKnpa-cq1b6a7M2Y9SQUAY&ts=1600812000&e=0)
Potřebujete
300 g hladké mouky
100 g třtinového cukru
1 balíček vanilkového cukru
850 g mletého máku
200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
100 g rozinek
Postup
Předehřejte si troubu na 180 °C. Na válu smíchejte prosátou mouku, nakrájený tuk, cukr a vanilkový cukr. Vypracujte do hladkého těsta. Těsto pak zabalte do potravinové fólie a dejte je cca na hodinu odležet do chladničky. Po vyjmutí z ledničky si těsto rozdělte na několik stejných dílů. Poté těsto rozválejte na cca 0,5 cm silný plát. Z něj vykrajujte kruhy (cca 15 cm v průměru). Do takto vykrájených kruhů dejte doprostřed mák, který můžete smíchat s cukrem. Když máte chuť, přidejte další ingredience jako například rozinky a ořechy. Těsto opatrně zabalte do tvaru měšce. Konce těsta můžete lehce navlhčit, pak se lépe spojí. Pečte 40 až 50 minut dozlatova. Nakonec můžete pocukrovat.