Šunkový cake s houbami
Potřebujete
100 g strouhaného Emmentálu
120 g vepřové vařené šunky na proužky
150 g hub
1 cibuli
250 g mouky
1 sáček sušeného droždí
4 vejce
30 g másla Président
10 cl bílého vína
sůl a pepř
Postup
Nakrájíme šunku na proužky a houby na plátky, cibuli najemno. Na pánvi rozpustíme 10 g másla a krátce na něm osmažíme cibuli. Pak přidáme houby a necháme je opéct dozlatova. V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme vejce, 20 g rozpuštěného másla, bílé víno a smícháme. Přidáme strouhaný sýr, šunku, houby a cibuli. Osolíme, opepříme a smícháme. Směs vylijeme do formy a pečeme asi 45 minut na 180 °C.
Náš tip
Nebojte se obměňovat houby. K žampionům můžete například přidat několik kousků hlívy ústřičné.
Čekanky s opečenou cibulkou
Autor: archiv
Čekanky s opečenou cibulkou a ementálem
Potřebujete
100 g Emmentálu
1 čekanku
1 sklenice opečené cibule
1 plátek španělské šunky jamón serrano
mletou sladkou papriku
pepř
Postup
Očistíme čekanku, osušíme ji a oddělíme listy. Nakrájíme šunku a sýr na plátky o tloušťce 1 cm. Na každý čekankový list vložíme lžičku opečené cibule, plátek šunky a sýru. Poprášíme sladkou paprikou a přidáme trochu pepře.
Obalovaý camembert
Autor: archiv
Smažený sýr se salátem
Potřebujete
1 Camembert Président
100 g strouhanky
olej na smažení
200 g hlávkového salátu
olivový olej
balsamikový ocet
hořčici
sůl a pepř
Postup
Každou porci sýra obalíme ve strouhance a dáme na 4 hodiny do mrazničky. Rozpálíme olej na smažení a ponoříme každou porci na 1 minutu. Vyndáme a na papírovém ubrousku necháme okapat přebytečný olej. Připravíme si směs z olivového oleje, octu, hořčice a soli, kterou přelijeme salát rozložený na talíři. Sýrové trojúhelníčky položíme na listy salátu a jíme společně.