Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mizející ponožky: Jak je prát, aby se neztrácely? Přišli jsme na to!

/
  • Co udělat, aby se ponožky při praní neztrácely?
    Co udělat, aby se ponožky při praní neztrácely? (Shutterstock.com)
    19. června 2015 ● 06:00

    Liché ponožky! Na toto téma bylo napsáno mnoho článků, textů, a dokonce i knížek pro děti. Zná to skoro každý z nás: máte ponožky hezky spárované, po čase se ale po některých jakoby slehne zem. Osamělou ponožku z páru řada z nás dává do takzvaného sirotčince, tedy do ošatky, kde čeká, jestli se partner neobjeví. Někdy má štěstí, dostaví se s dalšími várkami prádla. Některé ponožky mizí v nenávratnu. Neřešme kam, na to existuje řada někdy až vědecko-fantastických teorií. Přinášíme tipy na to, co udělat, aby se ve vaší domácnosti už žádné další liché chuděrky nevyskytovaly!

  • 1.

    V jednotě je síla

    Pokud máte všechny ponožky stejné, odpadá problém s těmi, které se ztratí při praní.
    Autor: Shutterstock.com

    Toto je nejbezpečnější varianta, kterou volí mnozí z nás: všechny ponožky jsou stejné. Pak je úplně jedno, která se ztratí – vhodný kus do páru se najde vždycky. Nevýhody? Tato metoda nezaručí, že ponožek nebude ubývat, a navíc – je to trochu nuda, nemyslíte?

  • 2.

    Spolu za všech okolností

    Kolíček na prádlo ohlídá při praní obě ponožky, aby se jedna z nich neztratila.
    Autor: is

    Kolíček na prádlo je jistota. Ponožky jsou stále v páru, od sebe se dostanou v podstatě jen ve chvíli, kdy je natáhnete na nohy. Pokud se rozhodnete ponožky na praní takto párovat, doporučujeme kolíčky plastové. Rozhodně počítejte s tím, že ten, kdo bude dávat prádlo do pračky, stráví nějakou dobu párováním špinavých ponožek. Pokud se ovšem všichni členové rodiny nedohodnou na spolupráci a nesepnou ponožky k sobě už ve chvíli, kdy je dávají do špinavého prádla. Tomu se říká vzorná týmová práce! Plastové spony na párování ponožek se dají koupit i hotové. 

  • 3.

    Sáček na praní

    Prací sáček je jednou z možností, jak prát ponožky, aby se neztrácely.
    Autor: IS

    Tato varianta je označována za zlatou střední cestu: umožňuje vám vlastnit ponožky různých vzorů a barev. Zároveň nemusíte každý den kolíčkovat špinavý pár a bedlivě střežit zbylé členy rodiny, jestli dělají totéž. Sáčky na praní jsou k dostání ve většině drogerií v různých velikostech. Podstatně levněji vás ale vyjde vyrobit si je podomácku, a navíc to není nic složitého.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy