Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Triky, které musíte znát! Skvrny od potu odstraní citron, ty od rtěnky lak na vlasy

/
  • Když vám utíká oko na punčoše, nezmatkujte a rychle ho zastavte kapkou bezbarvého laku na nehty.
    Když vám utíká oko na punčoše, nezmatkujte a rychle ho zastavte kapkou bezbarvého laku na nehty. (Shutterstock)
    15. července 2015 ● 06:00

    Povolený šroubek na brýlích, bílé mapy od vody na kožených lodičkách, utíkající oko na punčoše, knoflíček, který drží jen na kousku nitě... Tyhle drobné nehody nám pořádně dokážou znepříjemnit život. Proč si ale zbytečně dělat starosti a přidělávat vrásky? Stačí znát pár triků, které vám je pomohou vyřešit.

  • 1.

    Vymažte zažloutlé skvrny z oblečení

    V létě dostává naše oblečení pořádně zabrat. Zvláště v podpaží, kde se potí asi každý z nás. Na bílém oblečení pak po náročném dni často po zaschnutí zůstanou "nevypratelné" zažloutlé skvrny, kvůli kterým se halenka, tričko či košile stávají téměř nenositelnými. Prášek na praní si s nimi totiž obvykle neporadí. Nad ztrátou oblíbeného módního kousku ale už nemusíte smutnit. Stačí, když si vezmete na pomoc citronovou šťávu nebo jedlou sodu. Na čerstvé skvrny stačí důkladně promnout látku směsí citronové šťávy a vody. Na výrazné zaschlé skvrny si vyrobte pastu z jedlé sody a vody, naneste ji na skvrnu, dobře vetřete, nechte několik minut působit, vymáchejte a vyperte klasickým způsobem.
    Citron a jedlá soda si poradí se skvrnami od potu.
    Autor: Shutterstock.com
  • 2.

    Zbavte se zápachu z předchozího dne


    Pokud máte za sebou bujarý večírek nebo se vám jen poněkud protáhlo posezení s přáteli a nemáte šanci se převléci do čistého oblečení, použijte zbytek vodky, která si poradí i se silným přetrvávajícím zápachem. Alkohol nalijte do rozprašovače, svůj outfit pověste na ramínko, postříkejte ho a nechte uschnout. Budete překvapeni, že nelibý odér z cigaret i jídla úplně zmizí.
    Autor: Shutterstock.com
  • 3.

    Odstraňte skvrnu od rtěnky

    Otisk rtěnky na límečku košile, ať už vaší či přítelově, není nikdy příjemnou záležitostí. Poradit si s ním ale dokáže "obyčejný" lak na vlasy. Zašpiněné místo s ním postříkejte a nechte ho několik minut zaschnout. Pak oblečení hoďte do pračky a vyperte běžným způsobem.

    Upozornění: Tenhle trik nemusí fungovat s novějšími laky na vlasy, které neobsahují příliš alkoholu, proto se vždy nejdříve podívejte na štítek, kde je rozepsané složení.

    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • 4.

    Utáhněte si šroubek na brýlích

    Je sice opravdu malý, ale umí nás řádně pozlobit. Teď mluvíme o šroubku, který přidržuje nožičky vašich slunečních brýlí na svém místě a hrozně rád se povoluje. Jenže co dělat, když jste například na dovolené a po ruce není žádná optika? Řešení je opravdu snadné. Na povolený šroubek kápněte trochu bezbarvého laku na nehty a nechte ho dobře zaschnout. Problém je dočasně vyřešen.
    Autor: shutterstock.com
  • 5.

    Zabraňte knoflíčku, aby odpadl

    Bezbarvý lak na nehty je vůbec úžasně praktickým pomocníkem. Není proto od věci mít ho stále po ruce. Dokáže si totiž poradit třeba s knoflíčkem na halence, kterému hrozí odpadnutí. Povolenou nit stačí zakápnout malým množstvím laku a nechat důkladně zaschnout. Po návratu domů však knoflíček nezapomeňte přišít. Další situací, kdy vám bezbarvý lak může "zachránit život", je puštěné oko na punčoše. Stačí ho jen zamáznout a dál už utíkat nebude.
    Autor: Shutterstock
  • 6.

    Na semišky vezměte pilník

    Semišové boty, oblečení či doplňky jsou sice krásné, někdy nás ale dokážou pěkně potrápit. Je na nich vidět téměř vše. Je třeba jim proto věnovat pravidelnou péči. Pokud vás ale překvapí nějaká náhlá nehoda mimo domov, vezměte si do ruky svůj pilníček. Ten ze semiše dokáže odstranit i ty nejhorší nečistoty.
    Autor: archiv firmy
  • 7.

    S fleky od vody na kožené obuvi si poradí ocet

    Letní deštík sice pročistí vzduch, ale na našich kožených lodičkách často nadělá nepěkné bílé mapy a skvrny, které rozhodně nevypadají dobře. Vypořádat se s nimi ale vůbec není obtížné. Stačí si vzít starý jemný zubní kartáček, namočit ho do bílého octa a skvrnu s ním jemně přetírat, dokud nezmizí. Po zaschnutí zjistíte, že jsou vaše botky zase jako nové.
    Autor: profimedia.cz

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy