Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 triků, jak vyzrát na horko. Inspirujte se ve Středomoří!

/
  • Naučte se, jak v bytě přežít tropické teploty, které na nás v posledních dnech opět útočí.
    Naučte se, jak v bytě přežít tropické teploty, které na nás v posledních dnech opět útočí. (SHUTTERSTOCK.COM)
    18. července 2015 ● 06:00

    Letní slunce za okny rozpaluje ulice, auta, domy a střechy. I vzduch se tetelí horkem a je téměř nedýchatelný. Každá činnost je pro nás v tom vedru únavná, ztěžka se pohybujeme, nadměrně se potíme a nejraději bychom nedělali absolutně nic. Jak takové dny přežít?

  • 1.

    Zatáhněte závěsy

    Pokud jste byli na dovolené v Chorvatsku, Řecku či třeba Španělsku, určitě jste si všimli, že jsou během dne, zvláště přes poledne, obvykle všechna okna doslova "zabedněná". Stínění okenicemi, žaluziemi, závěsy a roletami má své opodstatnění. Letní žár se totiž přes ně nemá šanci dostat k vám domů, a prostory uvnitř tak zůstanou o několik stupňů chladnější než venkovní vzduch.
    Autor: archiv firem
  • 2.

    Vezměte si na pomoc rozprašovač

    Například v jižní Itálii lidé dobře vědí, jaké je to trávit čas v rozpáleném bytě. I proto už znají řadu fíglů. Jedním z nich je, že těžké závěsy, které mají v oknech, navíc ráno ještě namočí. Tím, jak se voda odpařuje, ochlazuje se vzduch v interiéru. Namočit můžete i záclony. Pokud je nechcete pracně sundávat, použijte rozprašovač na květiny.
    Autor: Shutterstock.com
  • 3.

    Napusťte vanu

    Dalším trikem obyvatel Středozemí, jak ochladit vzduch v domácnosti, je napustit vanu, dřez či umyvadlo studenou vodou. Nemějte obavy, že se při vyúčtování nedoplatíte, nemusíte je totiž napouštět celé, stačí, když voda bude dosahovat do výšky několika centimetrů. Odpařováním se teplota v bytě sníží hned o několik stupňů.
    Autor: profimedia.cz
  • 4.

    Pořiďte si větrák

    Větrák sice vzduch neochladí, protože ale teplý vzduch "rozvíří", vyvolá ve vás pocit ochlazení. Na výběr máte hned několik variant. Do menších prostor si můžete pořídit například sloupové ventilátory s nižším výkonem, které seženete v každém hypermarketu. Do ložnice či větších místností jsou pak skvělým řešením stropní ventilátory, které bývají nejtišší.
    Autor: Shutterstock.com
  • 5.

    Vytvořte si provizorní klimatizaci

    Když skutečnou klimatizaci nemáte z jakéhokoliv důvodu, můžete si vytvořit svou vlastní variantu, která váš rodinný rozpočet příliš nezatíží. Udělejte si nebo kupte si velký sáček plný ledových kostek, ty vysypte do mísy, která musí být dostatečně velká na to, aby se v ní udržela voda, v niž se led nakonec přemění. Mísu s ledem pak položte přímo před větrák, ten zapněte a pak už si jen vychutnávejte chladivý vzduch, který se díky větráku rozšíří po celé místnosti. Tím se rozhodně příjemně ochladí celé vaše okolí!
    Autor: Shutterstock.com
  • 6.

    Prostěradlo i polštář strčte do mrazničky

    Máte velkou lednici, nebo dokonce mrazák? Báječné! Zabalte své ložní prádlo či polštářek do potravinářské fólie a dejte je na chvíli na chladné místo, nejlépe na celý den. Večer tak budete mít pocit, že usínáte na studeném obláčku, což bude rozhodně nezapomenutelný a příjemně chladivý zážitek!
    Autor: Shutterstock.com

Přidat názor
Počet komentářů: 1

autovideo.cz: To chce dlouhou hadici a pořádně umejt auto http://autovideo.cz/sexy-mycka-tyhle-holky-by-vam-daly/

(18. 07. 2015 18:35)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy