Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

5 kreativních vychytávek z ruliček od kuchyňských utěrek

/
  • Pro prázdné ruličky od toaletního papíru a kuchyňských utěrek najdete v domácnosti mnoho využití.
    2. září 2015 ● 06:00

    Prázdných papírových ruliček od toaletního papíru a kuchyňských utěrek se během relativně krátké doby v každé domácnosti nashromáždí spousty. Obvykle však skončí v popelnici nebo tříděném odpadu, což je škoda. Pokud totiž máte alespoň trošku kreativního ducha, můžete si z nich vyrobit spoustu užitečných věcí. Zapojte do toho i děti, uvidíte, že budou nadšené.

  • 1.

    Stojánek s reproduktorem na smartphone

    Přímo do středu ruličky vyřízněte otvor podle velikosti svého iPhonu a celou ruličku pak polepte nějakým hezkým papírem. Zezadu do ruličky zapíchněte dva nástěnkové připínáčky s vysokou umělohmotnou hlavičkou, o které se bude stojánek opírat. Rulička poslouží nejen jako stojánek, ale zároveň jako reproduktor, který zesílí zvuk telefonu.
    Stojánek na smartphone
    Autor: reprofoto INT
  • 2.

    Pomůcka pro uložení kabelů

    Také se vám doma válí různé nepoužívané kabely, které když potřebujete, stejně nemůžete rozmotat? Zorganizujte si je pomocí prázdných ruliček. Pokud nechcete, aby byly tak nudně šedé, polepte je třeba proužky pestrobarevných lepicích pásek nebo nějakým balicím či novinovým papírem.
    Pomůcka pro uložení kabelů
    Autor: reprofoto INT
  • 3.

    Nádoby na pěstování sazeniček

    Pokud si doma předpěstováváte sazeničky ze semínek, nemusíte už utrácet za speciální květináčky, které jsou na to určené. Využijte ruličky. Obalte je hnědým balicím papírem, aby získaly dno, a převažte provázkem. Vzniklé nádobky pak naplňte zeminou. Dostatečně silné rostlinky pak můžete do záhonu zasadit i s ruličkou, která se v zemi následně rozloží.
    Nádoby na pěstování sazeniček
    Autor: reprofoto INT
  • 4.

    Stojánek na tužky a další potřeby

    Z prázdných ruliček si během volného odpoledne také můžete vyrobit praktický stojánek na tužky a další kancelářské potřeby. Potřebovat budete jen nějakou menší nižší krabičku, několik ruliček, lepidlo a hezký balicí papír.
    Stojánek na tužky a další potřeby
    Autor: reprofoto INT
  • 5.

    Krmítko pro ptáčky

    Na výrobu krmítka pro ptáčky budete potřebovat jen burákové máslo nebo lůj, směs semínek, talíř a samozřejmě ruličku. Potřete ji burákovým máslem nebo lojem a v semínkách ji na talíři důkladně vyválejte. Hotové krmítko navlečte na jakoukoliv větvičku nebo jím provlečte šňůrku a pověste ho za ni. Touto výrobou můžete skvěle zabavit i děti. 
    Krmítko pro ptáčky
    Autor: reprofoto INT

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy