Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

7 tipů, jak využít lógr. Použijte ho jako hnojivo, ale i při nákupu parfému

/
  • ...
    ... (Shutterstock.com)
    14. září 2015 ● 06:00

    Pořídili jste si přístroj na espressa a v kuchyni se vám hromadí ta nepotřebná kolečka z lógru od kávy? Pijete kávu "stlačovanou" nebo obyčejného turka a máte neodbytný pocit, že lógr by mohl končit jinde než ve výlevce? Že se dá použít jako hnojivo, jste možná slyšeli. Že je to ale báječná pomůcka pro domácí kosmetické ošetření, jste věděli? Jak se dá ještě využít lógr od kávy?

  • 1.

    Využijte lógr jako hnojivo

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Jedna z nejčastějších rad a jedno z nejhojnějších využití zbytků od turka. Káva skutečně obsahuje spoustu minerálů, které rostlinám prospívají. Ale pozor – lógr patří nejdřív do kompostu, teprve potom k rostlinám. Vylévat doma kávovou sedlinu přímo do květináčů může naopak rostlinám uškodit. Lógr také nevoní slimákům a mravencům a ti mají tendenci se mu vyhýbat. Bohužel musí být ale aromatický, a protože rychle vyčichne, je důležité ho pro tyto potřeby často měnit.
  • 2.

    Zkuste peeling

    Dopřejte svým nožkám péči a buďte sexy.
    Autor: Shutterstock
    Smíchejte lógr například s medem nebo s kokosovým olejem a použijte ho jako peeling. Kůži jemně obrousí a hodně promastí. Dá se použít na stehna, kde pomůže v boji s celulitidou, výborně funguje také na ztvrdlou kůži na chodidlech.

  • 3.

    Umyjte si s ním ruce

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Někteří lidé se suchýma rukama používají zbytky od turka na mytí rukou. Kůže se vyživí a dobře promastí – lógr je totiž hodně mastný sám o sobě. Působí také jako spolehlivý odstraňovač zápachu, takže pokud jste vařila rybu, něco s česnekem či cibulí, káva vás zbaví nepříliš voňavých rukou.

  • 4.

    Vyzkoušejte vlasovou masku

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Kosmetické využití zbytků od kávy završíme doporučením pro brunetky: zkuste si dát před mytím vlasů masku z lógru nebo si zkuste někdy vlasy mýt kávou. Docílíte zářivého lesku. Blondýnkám se tato maska nedoporučuje, káva bude totiž jemně barvit.

  • 5.

    Nechte hrnek v lednici

    plastové krabičky na jídlo
    Autor: Profimedia
    Schopnost kávy pohlcovat pachy se dá využít v domácnosti například v lednici. Tam stačí, když na pár dní necháte hrneček se zbytky kávy – zbaví ji zápachu i přílišné vůně z uloženého jídla.
  • 6.

    Umyjte nádobí

    ...
    Autor: Shutterstock
    Pokud vám po vaření zbylo pár mastných pánví a špinavých hrnců, pak neváhejte a zkuste při jejich čištění použít lógr. Sama uvidíte, že si se špínou poradí rychleji než lecjaký přípravek z drogerie.
  • 7.

    Dejte si ho do kabelky

    Vůni nanášejte na místa, kde pulsuje krev.
    Autor: profimedia.cz
    Káva neutralizuje pachy, což se dá využít nejen v případě těch nevábných, ale i v případě těch libých. Některé ženy si chodí vybírat parfémy zásadně s kávovým zrnkem nebo troškou lógru v sáčku v kabelce. Přičichnou k jednomu parfému, a aby nebyly nadále jeho vůní ovlivněny, čichnou si ke kávě a jsou připraveny na posouzení dalších s čistým nosem.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy