Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

3 tipy, jak využít starý lak na nehty. Vyrobte si originální hrnečky nebo svíčku

/
  • Při dekorování s laky na nehty si užijete spoustu zábavy. A věřte, že jde o naprosto návykovou činnost.
    Při dekorování s laky na nehty si užijete spoustu zábavy. A věřte, že jde o naprosto návykovou činnost. (archiv)
    29. září 2015 ● 06:00

    Určitě i u vás doma končí v koši spousta laků na nehty. Ať už z důvodu, že jsou staré, nebo prostě jen proto, že to byla unáhlená koupě a tahle barva se vám prostě k žádnému outfitu nehodí. Určitě vás ale nenapadlo, že právě s takovými laky si ještě můžete užít spoustu zábavy. Zvláště pokud máte kreativního ducha nebo jen chcete zabavit potomky během deštivého víkendového odpoledne.

  • 1.

    Konec nudným hrnečkům

    ...
    Autor: Jessica Helton

    Máte doma jednobarevné hrnečky na čaj či kávu, které vás už příliš nebaví? Dopřejte jim trochu barev. Potřebovat k tomu budete jen nádobku s vodou velkou tak, aby do ní šel hrneček ponořit, několik různobarevných laků na nehty a pár párátek nebo špejlí. Samotný postup je pak zcela snadný.

     

    Do nádoby napusťte vodu. Musí mít pokojovou teplotu – se studenější nebo teplejší vodou se to nepovede. Do ní nakapejte laky na nehty různých barev tak, aby pokryly povrch. Pokud voda nebude mít správnou teplotu, lak půjde ke dnu. Párátkem nebo špejlí pak barvy lehce rozviřte, vytvoříte tak zajímavé vzory. Postupně můžete vyzkoušet různé kombinace barev. Efektní je, když přidáte i metalické a třpytivé laky. Hrneček opatrně uchopte a do jedné třetiny ho ponořte do vody v nádobce. Ve vodě ho chvilku podržte, aby se lak dobře přichytil, a vytáhněte ven. Pak ho opatrně položte na papír nebo papírovou utěrku a nechte uschnout.

     

    Pokud ještě pořád nevíte jak na to, inspirujte se v našem videu, kde jsme stejným způsobem zdobili velikonoční kraslice.

    Video
    Video se připravuje ...

    Jak vyrobit efektní kraslice? Stačí vám lak na nehty a kelímek s vodou. Adam Balažovič

  • 2.

    Originální mramorová váza

    ...
    Autor: placeofmytaste.com/Aniko

    Ani výroba mramorované vázičky není nijak složitá. Pokud máte doma nějaký obyčejný kousek z čirého skla, dopřejte mu trochu originality. Potřebovat budete jen barvu ve spreji, kýbl s vodou, několik laků na nehty a špejle. Vázu nejdříve důkladně nastříkejte barvou ve spreji a nechte ji dobře zaschnout. Pak už budete postupovat stejně, jako při předchozím zdobení hrnečků.

  • 3.

    Pestrobarevná svíčka na podzimní večery

    Při dekorování s laky na nehty si užijete spoustu zábavy. A věřte, že jde o naprosto návykovou činnost.
    Autor: rhapsodyinrooms.com/Megan

    A stejnou metodu zdobení můžete využít i k výrobě zajímavé svíčky, která každého zaujme. Určitě víte, že dekorativní svíčky jsou na rozdíl od těch úplně obyčejných mnohonásobně dražší. Proč tedy zbytečně utrácet peníze?! Navíc si můžete vybrat přesně takové barvy, které vám budou ladit k interiéru.

     

    Na výrobu budete potřebovat jen bílé silnější svíčky, dostatečně mělkou obdélníkovou misku s vodou, pár laků na nehty a opět několik nepostradatelných párátek. Postup je stejný jako v předchozích případech, rozdíl je jen v tom, že svíčku nebudete do vody ponořovat kolmo, ale do vody ji položíte naležato a plynulým pohybem vpřed a současným pozvolným otáčením mramorování nanesete na celou její plochu. Právě proto je třeba použít misku obdélníkového tvaru.

    ...
    Autor: rhapsodyinrooms.com/Megan

Přidat názor
Počet komentářů: 3

bernadette: A svíčku asi taky raději nezapálit, protože by asi pěkně smrděla. Co Čech, to kutil

(29. 09. 2015 14:26)

sores: Do hrnečku se ale nesmí tím pádem nalít např.horký čaj nebo kafe! Jinak dobrý nápad.

(29. 09. 2015 12:49)

inkwizitor:  Dobry napad. Aj kochliky na kvety by sa mohli tak zafarbit.

(29. 09. 2015 09:53)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy