Také vám čas od času zůstanou nespárované ponožky? O záhadném úkazu mizení ponožek během praní se vedou dlouhé diskuse a pro vysvětlení tohoto jevu existuje řada více či méně fantaskních teorií. Protože se však řešení nejspíš stejně nedobereme, využijme raději liché ponožky k něčemu pěknému.

...
Autor: archiv TV Prima

Co budete potřebovat:

  • jednu pánskou ponožku, nejlépe bílou
  • 1 kg rýže
  • režnou bílou nit
  • nůžky
  • špendlíky s barevnými hlavičkami
  • lepidlo
  • knoflíky
  • zbytky látek


Postup:

1. Ponožku přestřihněte na dvě části, a to těsně pod patou. Část, která tvoří špičku, si odložte na později, nejprve budete pracovat s tou horní. Tu nejprve otočte naruby a na jednom konci pevně podvažte režnou nití.

2. Poté obraťte ponožku zpět na lícovou stranu a až téměř po okraj naplňte suchou rýží. Nechte si dostatek místa na to, abyste ji mohli nahoře opět napevno svázat nití.

3. Zhruba ve dvou třetinách vzniklého pytlíčku si pomocí nitě zformujte hlavičku; nit obtočte několikrát kolem dokola a podle toho, jak budete utahovat, se vám hlava sněhuláka oddělí od bříška.

...
Autor: archiv TV Prima

4. Ze zbylé části ponožky vyrobíte sněhulákovi kulicha: ponožku otočte naruby a spodní okraj dvakrát ohněte. Kulíška nasaďte sněhulákovi na hlavičku. Tím je základ hotový a nyní již můžete přistoupit ke zdobení podle vlastní fantazie.

5. Černé hlavičky špendlíků můžete použít místo uhlíků jako oči, oranžový špendlík zase jako nos. Ze zbytků látek lze sněhulákovi udělat slušivou šálu a staré knoflíky, připevněné pomocí lepidla, dotvoří dojem kabátku.

...
Autor: archiv TV Prima

Na celý pořad Vychytávky Ládi Hrušky se můžete podívat v neděli 13. prosince ve 12.40 na TV Prima. Více videí pak najdete na iprima.cz.

Na celý pořad Vychytávky Ládi Hrušky se můžete podívat v neděli 6. prosince ve 12.40 na TV Prima.

Více na http://hobby.blesk.cz/clanek/hobby-jak-na-to/359806/vyrobte-detem-domaci-plastelinu-lada-hruska-vas-to-nauci.html?utm_source=hobby.blesk.cz&utm_medium=copy