Zhruba tak jedenkrát za deset dní mytí je potřeba vyčistit filtr. Ten z myčky vyndáme a opláchneme pod vodou. Zbytky jídel můžeme jemně odstranit kartáčkem. Pokud dáte do myčky nádobí s hodně zbytky jídla, je dobré myslet na vyčištění filtru hned po ukončení mycího cyklu.

Podívejte se také do návodu na použití, jak čistit rameno a rozstřikovací trysky. Těsnění dvířek čistěte vlhkým hadrem.

Jak často čistit myčku a čím?

Jednou za čas je dobré myčku nechat běžet naprázdno za použití čisticího prostředku určeného speciálně pro myčky. Ten seženete běžně v drogerii. Z lahvičky odstraníte lepenku a tu pak postavíte do dolního koše. Jak často, to záleží na doporučení výrobce a na tom, jak často myčku používáte a jak máte tvrdou vodu. Čím tvrdší, tím je potřeba čistit častěji. Většinou to bývá mezi 2 až 6 měsíci. Lahvičku čističe seženete za cenu asi od 40 korun výše.

Jak vyčistit myčku jedlou sodou?

Pokud dáváte přednost domácím prostředkům, pomůžou vám ocet, soda nebo kyselina citronová. Ocet nalijte do dávkovače na mycí gel, případně rovnou do myčky. Nemusíte se bát, klidně ho použijte i litr. Ocet čistí a je dobrý pro odstranění vodního kamene. S čištěním a zápachem vám pomůže jedlá soda. Té použijte asi dvacet gramů, což jsou jeden až dva pytlíky. Stejnou službu vám udělá i kyselina citronová.