Červená, modrozelená, žlutá - vajíčka hrají všemi barvami a přitom si vystačíte jen s tím, co máte doma. Žlutou barvu dodá kurkuma, modrozelenou zase červené zelí. Cibule klasickou hnědou a řepa načervenalou. Jak na to?
Láďa Hruška zkouší barvit vajíčka pomocí červeného zelí, kurkumy a řepy Prima TV
Do studené vody dámy jedotlivé ingredience, přidáme čtyři lžíce octa, do lázně vložíme vejce a přivedeme k varu. Vaříme deset minut, poté vajíčka necháme ještě nejméně dvě hodiny v nálevu.
Celý pořad a další vychytávky Ládi Hrušky uvidíte v neděli 27. 3. ve 12:40 na Primě.
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/velikonoce-vajicka-barvy-prirodni-barveni/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2639895.jpg?v=0&st=IC2C2YSmt8Ex1mr7bjtd41EcWU6UNHzj2z2oCceS81A&ts=1600812000&e=0)
Jiné návody na barvení vajec doporučují vajíčka uvařit předem a barvit jen v připraveném nálevu. Zajímá vás, jak udělat z domácích zdrojů sytě modrou nebo zelenou? Jak vajíčka před barevním ošetřit, aby barvy chytaly na skořápku co nejrovnoměrněji? Přečtěte si o barvení bez chemie také zde.