Adventní věnec se čtyřmi svíčkami je klasika, kterou nic nezkazíte. V našem videonávodu najdete jednoduchý způsob, jak si jej vyrobit doma, krok za krokem. Použít můžete materiály, jaké vás napadnou. Pokud se vám nechce vyrábět věnec každý rok, udělejte si takový, který nevysychá a vydrží vám několik let! A kdybyste se přeci jen rozhodli věnec na poslední chvíli koupit, rady, jak se nenechat napálit při výběr adventního věnce, naleznete ZDE.

Nemáte čas vyrábět adventní věnec? Nevadí, stejně krásně vypadá také adventní svícen se čtyřmi svíčkami. Navíc je hotový rychleji a zvládne ho opravdu každý. Vše, co k němu budete potřebovat jsou čtyři svíčky a trocha fantazie. A pokud se vám nedostává ani té, není nic jednoduššího, než se nechat inspirovat těmi, které už někdo vyrobil před vámi.

Nezapomeňte také, že právě teď je nejvyšší čas zapřemýšlet nad tím, jaký adventní kalendář pořídíte svým dětem. Pokud si nevyberete z letošní nabídky adventních kalendářů s hračkami či čokoládou, vyrobte si vlastní, do kterého schováte to, co vám přijde vhodné nebo z čeho budou mít vaše děti největší radost. K jejich výrobě můžete využít téměř cokoliv, krabičky, sklenice, nebo ponožky. Fantazii se meze nekladou!

Co byste měli také udělat první adventní víkend? Přeci napéct perníčky, aby se stihly do Vánoc krásně rozležet. Kromě toho vám krásně provoní domácnost vánočním kořením a naladí vás na sváteční atmosféru. Známe recepty na nejlepší těsto na perníčky i triky, jak to zařídit, aby byly na Vánoce měkké a nadýchané.