Vyrobit si krásný jarní věnec je snadnější, než by se mohlo zdát. Stačí se jen nebát a věřit si. Využít můžete všechno, co vás napadne. Vajíčka, ptačí pírka, živé či umělé květiny, dokonce i mech. Zkrátka to, co se vám líbí. Inspirujte se v galerii těmi nejkrásnějšími jarními věnci.

Fotogalerie
4 fotografie

Jarní věnec z mechu3322214:gallery:true:true

Kruh oasisu ponořte do vody a nechte ho nasáknout, pak ho vložte do misky a přebytečnou vodu vylijte. Kousky mechu a větvičkami pokryjte vršek kruhu, k upevnění použijte kovové spony. Věnec dozdobte květinami a drobnými dekoracemi. K jejich upevnění použijte spony nebo vázací drátek. Věnec můžete položit dovnitř starého ozdobného rámu, vypadá to efektně. Věnec vydrží týden, nezapomeňte ale občas přilít trochu vody do misky.

Inspirujte se a vyrobte si vlastní jarní dekoraci
Autor: profimedia.cz

Jarní věnec s tulipány

Větvičky zkraťte na požadovanou délku a zapleťte věneček pomocí drátku. Tulipány zkraťte zhruba na 12 cm, listy ponechte, pak je provázkem připevněte na věnec. Mezi tulipány umístěte petrželovou nať. Vždy snítku petržele obtočte provázkem a lehce utáhněte.

Inspirujte se a vyrobte si vlastní jarní dekoraci
Autor: profimedia.cz
Květinový věnec

Už vám na zahrádce vykoukly ze země první modřence a rozkvetly meruňky nebo třešně? Pár větviček si uřízněte a vyrobte si jednoduchý elegantní věneček. Základ zvolte opět proutěný, třeba z neloupaných větviček, na něj pomocí vázacího drátku, lýka nebo přírodního provázku připevněte dokola rozkvetlé větvičky a modřence. Aby vám věneček vydržel do dalšího dne, můžete ho rosit studenou vodou.

Inspirujte se a vyrobte si vlastní jarní dekoraci
Autor: profimedia.cz
Věnec z proutí

Jednoduchý věneček si můžete vyrobit docela sami a vlastně zadarmo. Budou vám k tomu stačit jen šikovné ruce. Nařežte si delší proutky, spojte je do svazku, obtočte je a zpevněte je tenkými, hodně ohebnými proutky. Svazek stočte a svažte, můžete použít proutky nebo lýko. Z odstřižků barevného filcu vystřihněte větší květiny a nalepte je tavnou pistolí na věneček.

Velikonoce jsou za dveřmi! Vše, co o nich potřebujete vědět – jak uplést pomlázku, upéct mazanec nebo obarvit vajíčka – se dočtete ZDE >>>