Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tradiční pokojové rostliny: Jak o ně pečovat a čím jim škodíte?

/
  • (iStock)
    25. května 2017 ● 06:00

    Pokojovky má doma většina z nás, ale jejich problém je, že si každá zaslouží jinou péči. Jak pečovat o ty, které najdeme v českých domácnostech nejčastěji?

  • 1.

    Dracena

    Jednou z klasických pokojových rostlin je dracena. Většinou má pevný kmínek a několik výhonů, a proto musíme vzít v potaz, že se spousta vody drží právě v kmínku. Zálivka proto není nutná často a provádí se zespodu do květináče.


    Omezíme tak velmi častému zahnívaní kmínku, které hrozí při častém zalévání. Tyto rostliny je také dobré rosit, ale ne tak, aby voda stékala dolů na půdu, ale dovnitř listů. Draceny mají tendenci růst vysoko, spodní listy odumírají a zasychají, ty je dobré odstraňovat.


    Jak o dracenu pečovat od A do Z, vám poradíme ve videu:

    Video
    Video se připravuje ...

     Adam Blažovič

  • 2.

    Kolopějka

    Možná neznáte její název, ale jistě jste tuto kvetoucí pokojovku už mnohokrát viděli. Není náročná na pěstování a klidně ji můžete umístit i do truhlíku na balkon nebo na parapet.


    Aby byla kolopějka stále kompaktní a nakvétala, je potřeba po odkvětu jednotlivé květy vždy vyštípnout a také listy udržovat v jedné rovině. Dávejte si velký pozor, aby rostlina nepřerostla, a pokud se tak stane, bez milosti ji zastřihněte a nechte na slunci s menší zálivkou. Postupně zase obrazí. Nejlepší je ji umístit poblíž okna a pravidelně otáčet. Zálivku provádějte jednou za týden, nejlépe přímo do květináče.


    Jak o kolopějku pečovat od A do Z, vám poradíme ve videu:

    Video
    Video se připravuje ...

     Adam Balažovič

  • 3.

    Pachira jihoamerická

    Že název pachira slyšíte poprvé? Přitom jde o jednu z nejčastějších pokojovek s kmenem. Kvete červenými a žlutými květy a její kořeny jsou propletené, takže tvoří velmi zajímavý a krásný kmen.


    Důležité je umístit tuto pokojovku dál od okna, protože mají tendenci žloutnout od slunce. Zálivku dejte zespodu do květináče, aby postupně rostly.


    Jak o Pachiru pečovat od A do Z vám poradíme ve videu:

    Video
    Video se připravuje ...

     Adam Blažovič


Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy