Magickou podzimní atmosféru si ale nemusíte užívat jen venku. Díky dekoracím si ji snadno můžete přenést i domů. Využít můžete jak úrodu ze zahrádky, jako jsou dýně nebo mochyně, tak přírodniny, které najdete při procházce po parku nebo v lese. Případně si nějaké suroviny nebo dekorativní detaily k doladění výzdoby kupte, k mání bývají v květinářstvích, zahradnictví i na trzích. 

Podzimní dekorace DIY zvládne každý

Využít můžete téměř vše, co venku nasbíráte. Ať už jsou to spadané listí, větvičky stromů a keřů s listy nebo plody, ale i úplně holé, kaštany, žaludy, ořechy, jablíčka, šípky, kdoule, okrasné tykve, šlahouny břečťanu nebo třeba mech. Nádherně vypadají i dekorace doplněné podzimními květinami, jako jsou vřes nebo listopadky.

Nezáleží přitom vůbec na tom, jak moc zruční jste. Jednodušší dekorace zvládnete vyrobit během pár minut. Stačí například jen vystlat skleněnou vázu do tří čtvrtin mechem, dosypat ji kaštany nebo žaludy a do nich zapíchnout pár větviček keře s červenými plody. Úžasně vypadají i svícny vyrobené z obyčejných zavařovacích sklenic. Kromě nich už potřebujete jen lepidlo herkules a spadané listí, které nalepíte na stěny sklenice. Pak už jen stačí dovnitř vložit zapálenou čajovou svíčku. 

A až přijde advent? Zkuste originální věnec podle našeho návodu!

Video
Video se připravuje ...

Adventní věnec: netradiční pojetí dokonale nahradí klasiku, vydrží roky. Adam Balažovič/bpž