Dančí špíz na grilu s pečenými brambory v alobalu

Dančí špíz na grilu s pečenými brambory v alobalu
Autor: Foto Stará Myslivecká
Potřebujete: 800g dančí hřbet, 200g slaniny, 200g čerstvé červené papriky, 1 dl Staré myslivecké, brambory a alobal, rozmarýn, pepřové koření, bobkový list

Postup: Maso naložíme do marinády, do které jsme přidali 1 dl Staré myslivecké. Na grilu opečeme dorůžova špízy, které jsme napíchali z marinovaného masa, čerstvé papriky a domácí slaniny.Před podáváním špízy oflambujeme Starou mysliveckou a doplníme bramborem v alobalu.

Dobrá rada: Těsně před dokončením ponechejte špíz na grilu, vezměte lahev kořalky a jemně jej zakápněte. Alkohol lehce vzplane a za okamžik je pokrm dokončen.

Grilovaný ananas v mandlové peřince

Grilovaný ananas v mandlové peřince
Autor: Foto Stará Myslivecká
Potřebujete: 1 větší ananas, hnědý cukr, 8 jahod, máslo, mátu, 100 g mandlových lupínků

Postup: Ananas očistíme, nakrájíme na silnější kolečka, obalíme v cukru a ogrilujeme. Hotový potřeme máslem a obalíme v mandlových lupíncích. Mezi tím, než se ananas dogriluje si připravíme pěnu ze Staré myslivecké.

Suroviny na pěnu: 4 žloutky, 2 dl kořalky, 1,5 dl suchého bílého vína, šťáva z půlky citronu, cukr Postup:  Na grilu, ve vodní lázni s předem ohřátou vodou vyšleháme žloutky s vínem do husté pěny, dochutíme cukrem, citronovou šťávou a Starou mysliveckou. Rychle podáváme, aby pěna neklesla. Grilovaný ananas přelijeme pěnou a dozdobíme jahodami a mátou.

Grilovaná krkovice s grilovanou zeleninou

ss
Autor: Foto Stará Myslivecká
Potřebujete: 4 kusy 200 g krkovice, 1 čerstvou kapii, 1 zelenou papriku, 2 česneky (rozpůlené napůl), 1 cuketu, pepř a sůl (solíme až je maso hotové)

Potřebujeme  na marinádu: 1 dl olivového oleje, bylinky, worcestr, 2 lžíce karamelu, 1 dl kořalky, pepř

Suroviny na studenou omáčku: 2 lžíce kečupu, šťávu z půlky citronu, 5cl smetany, 5cl kořalky, cukr, chilli paprička

Postup: Očištěné a »odpočinuté« maso naložíme do marinády, kde by mělo setrvat maximálně 2-3 hodiny, nikoliv déle.  Následně maso opečeme na grilu. Ve chvíli, kdy je maso téměř hotové, přidáme na gril k opečení  zeleninu tak, aby byla polotuhá. Maso musí zůstat pěkně růžové. Následně podáváme grilovanou krkovici spolu s grilovanou zeleninou a studenou omáčkou. Příprava marinády i studené omáčky je velice snadná. Stačí jen smíchat uvedené suroviny dohromady a dobře promíchat.

Fotogalerie
3 fotografie