Potřebujete pro 4 osoby
Na steaky
4 snítky rozmarýnu
1 svazek tymiánu
2 lžičky hrubě drceného pepře
2 lžíce olivového oleje
4 hovězí steaky a 200 g
sůl
Na dip
250 g cibule
1 lžíce oleje
1 malá zelená chilli paprika
střik vermutu
100 ml Cumberlandské omáčky
75 g sušených amerických brusinek
sůl, pepř
Postup
Bylinky operte a nahrubo nasekejte. V misce je smíchejte s pepřem a olivovým olejem. Steaky vložte do marinády a z obou stran ji vetřete do masa, zakryté uložte přes noc do lednice. Na dip nahrubo nakrájejte cibuli. Rozpalte olej a cibuli na něm 8 až 10 minut poduste. Očistěte a opláchněte chilli papričku, nakrájejte ji najemno, přidejte k cibuli a krátce poduste. Zalijte střikem vermutu. Vmíchejte Cumberlandskou omáčku, přidejte nahrubo nasekané brusinky. Trochu osolte a opepřete. Steaky vyjměte z marinády a osušte. Opečte je na grilu po obou stranách, asi 5 minut, posolte a podávejte s dipem.
Náš tip
Základem Cumberlandské omáčky jsou víno, citron, pomeranč, marmeláda a koření, ale setkáte se i s dalšími obměnami těchto surovin.