![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/recept-grilovani-maso-zebirka/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2043954.jpg?v=0&st=FceMMM6-VyGbDI0k8-iK41z5JFgR-V_pkB5o1sQyhd4&ts=1600812000&e=0)
2 kg masitých vepřových žebírek
1 velká cibule
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
voda
2 bobkové listy
sůl
Na marinádu
trochu olivového oleje
200 ml piva
2 lžičky worcesteru
3 lžičky pikantního grilovacího koření
4 stroužky česneku
1 citron
2 lžíce plnotučné hořčice
1 chilli paprička
Postup
Žebírka očistíme, omyjeme, naskládáme do většího hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, cibuli a koření a povaříme do poloměkka. Maso vyndáme, osušíme a pak ho naložíme do marinády z oleje, grilovacího koření, plátků citronu, nasekané chilli papričky, hořčice, drceného česneku, piva a worcesteru a necháme v chladu odležet do dalšího dne. Žebírka grilujeme zvolna na mírném ohni. Na začátku grilování je také můžeme zabalit do alobalu, aby se nepřipálila. Během pečení pravidelně potíráme zbylou marinádou.