Potřebujete pro 4 osoby

4 cukety
1 lžíce olivového oleje
1 lžička nastrouhané kůry
1 lžička hrubého pepře z mlýnku
Na salát
30 g vlašských ořechů
3 svazky hladkolisté petržele
1 svazek kudrnaté petržele
1 červená cibule
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
80 g sušených amerických brusinek

Postup

Cukety opláchněte, očistěte a podélně nakrájejte na silné plátky. Olivový olej smíchejte s citronovou kůrou a pepřem. Cukety potřete olivovou směsí a cca 20 minut nechte uležet. Opražte nasekané vlašské ořechy. Petržel opláchněte, otřepejte dosucha, otrhejte lístky ze stonků a nahrubo je pokrájejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké kroužky. Smíchejte ocet se solí, pepřem a olivovým olejem, přidejte brusinky a všechny suroviny zamíchejte. Cukety připravujte na horkém grilu s dřevěným uhlím cca 2 až 3 minuty. Podávejte se salátem.