Ruský prezident Vladimir Putin podepsal přístupové smlouvy se zástupci Krymu a učinil další krok k připojení poloostrova k Ruské federaci. Západ již Moskvu varoval, že bude čelit dalším sankcím.

Putin však ve svém včerejším projevu postup na Krymu obhajoval, kritizoval Kyjev za násilnou asimilaci Rusů a obvinil západní státy z úsilí o celosvětový rozvrat. "Paní Merkel, zastavte toho zuřivé psa," vyzývají přitom demonstranti v Německu, aby se Putinovým ukrajinským choutkám udělala rázná přítrž.

Do toho došlo na neklidném Krymu na střety mezi ukrajinskými a pravděpodobně ruskými jednotkami. A Ukrajinci hlásí první mrtvé... Při pohledu na houstnoucí atmosféru ukrajinské krize má člověk náladu pod psa. Čím dál více připomíná tenhle střet Studenou válku - konflikt mezi USA a Ruskem z 20. století.

I během vypjaté situace si však Ukrajinci a Rusové najdou čas na vyvenčení svých čtyřnohých mazlíčků. A vojáci z obou stran barikád chvilku na to, aby si s nějakým tím pejskem pohráli.

Nějaké sankce, to je ukrajinským psům putna. Několik z nich se však ukázalo jako politicky angažovaní jedinci - to když své paničky doprovodili na referendum, které více jak 96 procenty rozhodlo o odtržení Krymu od Ukrajiny a směřování do Putinovy náruče. Důkaz místo slibů? Stačí se podívat do naší galerie!   

Už jste přihlásili svého pejska do soutěže NejPes 2014? Udělat to můžete do 2. dubna do 12. hodiny. Ovšem čím dříve, tím lépe. Hrajeme o hodnotné ceny! Více na webu soutěže NejPes 2014 ZDE.

Fotogalerie
14 fotografií