Německý ovčák Robbie a jeho psovod David Simpson spolu bok po boku celé čtyři roky sloužili v nebezpečných ulicích iráckých měst. Před rokem se však musel seržant Simpson se svým čtyřnohým kamarádem rozloučit, neboť šel ze zdravotních důvodů do výslužby, zatímco Robbie pokračoval ve službě. Chvíle loučení byla i pro otrlého vojáka velmi bolestivá, a jak řekl, bolelo ho to víc, než kdyby mu psa vzala smrt. „Bylo těžké si tím projít a nevěděl jsem, jak se s tím pes vyrovnal,“ řekl Simpson. Jeho žal však naštěstí netrval dlouho.

Minulý měsíc obdržel zprávy o tom, že i Robbie se už dočkal vojenského důchodu, a tak Simpson neváhal utratit dva tisíce dolarů za letenku a vydal se přes oceán na německou vojenskou základnu, kde Robbie čekal, až se jej ujme nějaký nový pán. Když uviděl Davida Simpsona, okamžitě ho poznal a běžel mu nadšeně v ústrety, samým štěstím kňučíc.

Bývalý voják se rozhodl psa adoptovat a vytvořit mu šťastný domov. „Chci mu dopřát co nejvíce zábavy a relaxace po zbytek jeho života. Chci aby si svůj důchod opravdu užil,“ uvedl Simpson.

Oba iráčtí veteráni už spolu žijí na Floridě a podle posledních informací si pes na život v civilu dobře zvyká. Dojemné video o jejich setkání mezitím zhlédly desítky tisíc diváků a stalo se hitem na internetu.

Znáte i vy nějaký dojemný příběh z vašeho okolí o šťastném shledání pejska se svým pánem po nějaké době odloučení? Pokud ano, napište nám jej a my jej zveřejníme na stránkách našich novin. Je-li váš pejsek fotogenický, přihlaste jej do soutěže nejPes a hrajte o skvělých 80 tisíc korun. Přihlašování trvá až do 2. dubna. Sledujte náš web a buďte v obraze. Čekají na vás další příběhy o psech a spousta psích portrétů. S námi se nebudete cítit pod psa!

Máte také doma pejska? Má váš čtyřnohý miláček za sebou také zajímavý, dobrodružný příběh? A už jste ho přihlásili do soutěže NejPes 2014? Udělat to můžete do 2. dubna do 12. hodiny. Ovšem čím dříve, tím lépe. Hrajeme o hodnotné ceny! Více na webu soutěže NejPes 2014 ZDE.